Noul Mercedes-Benz Clasa S în cifre

Pentru a vă scuti de efortul de a lectura muuuulte cuvinte despre W223, noua generație Mercedes-Benz Clasa S, iată un rezumat în cifre ale acestui automobile.

Puntea spate poate vira cu până la 10 grade, cee ace contribuie la reducerea diametrului de bracaj cu 2 metri. Noua Clasă S poate conversa cu tine în 27 de limbi, poate în viitor va înțelege și versurile lui Mihai Eminescu. Sistemul audio 4D dezvoltat de Burmester este compus din 31 de incinte acustice și 8 sisteme care induc vibrații.

Scaunul față este asistat de 19 motoare – 8 pentru ajustarea poziției, 4 pentru masaj și 5 pentru ventilație. Mai avem 1 motor pentru suport lombar și 1 motor care asigură mișcarea monitorului prins pe spatele scaunului. Scaunele oferă 10 programe de masaj.

Versiunile plug-in hybrid vor oferi o autonomie electrică de până la 100 km.

Head-up display-ul cu funcția de augmented reality are un afișaj echivalent cu cel al unui display cu diagonal de 77 inch.

Portbagajul are un volum mai mare cu 20 litri, oferind acum 550 litri. Coeficientul aerodinamic este de 0,22 Cd. Rezoluția sistemului de iluminare Digital Light este de 2.6 milioane pixeli.

Puterea de calcul a computerelor de la bordul noului Mercedes-Benz Clasa S este mai mare cu 50% comparative cu vechea generație. Lățimea de bandă a memoriei este de 41,790 MB/s.

Dacă mașina detectează un potențial impact lateral, este capabilă să crească garda la sol cu 8 cm în câteva zecimi de secundă pentru a oferi pasagerilor protecție maximă.

17 motoare controlează distribuția aerului la interior la sistemul Thermotronic, iar dacă se optează pentru sistemul cu patru zone individuale, vorbim despre 20 de motoare care controlează flapsurile de distribuție a aerului.

Iluminarea ambientală este compusă din 250 LED, cu o distanță de 1,6 cm între acestea.

Noul display central OLED are o dimensiune de 239.06 mm x 218.8 mm, are o diagonal a ecranului de 12,8 inch. Ecranul este cu 64% mai mare decât cel din vechea generație. Display-ul tabloului de bord are o dimensiune de 291.6 mm x 109.4 mm și o diagonal de 12,3 inch.

Structura tubulară a airbag-ului spate are aproximativ 16 litri, volumul airbag-ului având 70 litri când este declanșat.

Unitatea de control E-Active Body Control analizează condițiile de rulare și ajustează parametrii suspensiei de 1.000 de ori pe secundă.

Primul model Clasa S a fost introdus în 1972 pe seria W116.

Aparatul care efectuează perforațiile în scaune folosește 16.000 ace.

Fidelitatea clientului de Mercedes-Benz Clasa S este printre cele mai mari din industria auto. În Europa de Vest vorbim despre un procent de 80% clienți care aleg în continuare un model Mercedes-Benz, iar pe piața din S.U.A. acest procent este de 70%.

Mai mult de o tremie din totalul modelelor produse din generația W222, cea care a debutat în 2013, au fost livrate către China. Este țara cu cea mai tânără clientele de Mercedes-Benz Clasa S, vârsta medie a clientului din China este de 40 de ani.

Pe glob, 9 din 10 modele Clasa S este comercializată în versiune cu ampatament lung.

Redactor șef Adevărul Auto Debut în presă în 2001 la MotoLife. Din 2003 au urmat 9 ani și jumătate de presă auto la ProMotor. Contribuții editoriale: Autobis, Cavaleria.ro, România Liberă, Viteze.ro, 4×4 Adventure, Anuarul Auto Ziarul Financiar, Catalogul Racing Wheels, Adevărul Wheekend.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
De același autor
DACIA SANDERO

Video: Dacia Sandero – detalii complete

Dacia a publicat astăzi toate informațiile despre noile Logan, Sandero și Sandero Stepway alături de o galerie completă de imagini. Să descoperim detaliile noii generații Dacia Sandero.

Video: Dacia Logan – detalii complete

Dacia a publicat astăzi toate informațiile despre noile Logan, Sandero și Sandero Stepway alături de o galerie completă de imagini. Să descoperim detaliile noii generații Dacia Logan.

DS7 Crossback

Test Drive DS7 Crossback

Să te califici pentru a fi etichetat drept produs de lux… durează. Pot accede francezii în zona de lux cu DS, în particular cu acest DS7, doar afirmând că este un produs de elită? Să vedem…

Poliția de Frontieră – flotă de 50 de unități Ford Transit

Ford România, prin intermediul dealerului său Țiriac Auto, are in curs de livrare 50 de unități Ford Transit AWD către Pro Optica S.A. în cursul acestui an, având ca beneficiar final Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din România.

Actualități

Noul Mercedes-Benz Clasa S în cifre

Pentru a vă scuti de efortul de a lectura muuuulte cuvinte despre W223, noua generație Mercedes-Benz Clasa S, iată un rezumat în cifre ale acestui automobile.