Trei nominalizări la Gaming Video Awards 2020 pentru Racing League Romania powered by BMW

Scena de gaming din România continuă să crească și să se profesionalizeze, fapt ilustrat prin diversitatea de proiecte ce intră în luptă pentru premiile Gaming Video Awards. Racing League Romania, campionatul-fanion al sim racing-ului autohton, atacă trei categorii.

2020 este anul în care a început să se vorbească despre sim racing în România în afara bulei practicanților, iar un element notabil în acest sens l-a reprezentat deschiderea către parteneriate de top a promoterilor RLR. Astfel a ajuns întâi să se vorbească despre curse virtuale, apoi s-au risipit pas cu pas prejudecățile unora despre seriozitatea cu care această disciplină trebuie tratată la nivelul competițional la care s-a ajuns.

Contextul global a înghețat motorsportul în primăvară, pasionații fiind nevoiți să se reorienteze către consumul transmisiunilor de sim racing. În doar câteva luni, cursele din Racing League Romania au depășit un milion de afișări și o sută de mii de reacții pe pagina de facebook a BMW România, fiind vizionate timp de peste 5000 de ore. Totodată, acorduri colaterale cu parteneri veniți din sfera curselor reale (Michelin Motorsport, Motul, Crama Histria, Smart Driving, circuitul Motorpark România) au dus mai departe povestea RLR.

Gaming Video Awards

Produsul s-a dovedit atractiv și pentru TV, Telekom Sport preluând conținutul produs de RLR și distribuindu-l către consumatorii de motorsport, care s-au putut mândri cu o creație românească de ținută, într-o perioadă în care toate marile campionate au organizat astfel de evenimente virtuale (Formula 1, MotoGP, Le Mans 24h, DTM, WTCR, Porsche Supercup).

Promotorul West Competition Racing a lansat și podcastul RLR, o ocazie de a cunoaște și oamenii din spatele simulatoarelor, iar nume importante din comunitate au răspuns invitației: vicecampionul olimpic la tenis Florin Mergea, campionul național de snowboard Andrei Morțilă sau piloți auto moto precum George Cațan, Alex Mirea sau Alex Cascatău. Totodată, soluția tehnică a fost aplicată în dezvoltarea unor produse media colaterale, precum CNDC, seria sancționată de federația de profil.

Racing League Romania powered by BMW a fost parte integrantă a maratoanelor de gaming din 2020 și a promovat apropierea de celelalte discipline prin aparițiile în cadrul emisiunii eGames Report. Toamna acestui an aduce RLR în competiția pentru trei categorii din cadrul Gaming Video Awards, iar între 5 și 15 octombrie are loc votul publicului (un vot/zi):

Ulterior, juriul va delibera, iar gala de decernare a premiilor va avea loc (online) pe 6 noiembrie.

Gaming Video Awards

Sezonul al șaselea în parteneriat cu BMW România

Racing League Romania a venit în întâmpinarea comunității de sim racing cu provocări și curse variate în perioada dintre sezoane (Race of Champions, Kinder Challenge 1 iunie, All-Star Race), iar următoarea iterație a campionatului va reprezenta al doilea episod al parteneriatului cu BMW România. Cursele vor fi difuzate în direct pe pagina de Facebook BMW Romania și vor putea fi urmărite pe micile ecrane pe Telekom Sport.

Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, PC Coolers, Aqirys, Playseat, Motul, Michelin Motorsport, APR Competition, Racing Sim, Crama Histria, MotorPark România, Smart Driving, Marvo, Thrustmaster

Parteneri media: The Car Guys, 100% Sport, Telekom Sport, Adevărul Auto, DesignMe

Imaginile din comunicatele de presă sunt compuse de către Răzvan Manițiu, fotograf auto profesionist, într-o nouă încercare de a folosi skill-urile dobândite în realitate și pe plan virtual. Modul foto din Assetto Corsa a fost folosit pentru a capta grila de BMW M3 GT2 în acțiune și a reda în imagini viteza unui model legendar pe scena competițiilor internaționale.

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania

Calendar

6 iulie

Circuit Park Zandvoort

13 iulie

Motorpark România

27 iulie

Oschersleben

1 august

Road America

17 august

Laguna Seca

24 august

Virginia International Raceway (anduranță)

7 septembrie

Canadian Tire Motorsport Park

21 septembrie

Bathurst (anduranță)

5 octombrie

Watkins Glen

25 octombrie

Imola – Bucharest Gaming Week

Jurnalist și antreprenor în domeniul sporturilor cu motor, promotor al campionatului virtual Racing League Romania și fondator al echipei West Competition Racing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
De același autor

Racing League Romania powered by BMW – Etapa 9 / Sezonul 6

Loviturile de teatru de la Watkins Glen au pus bazele celei mai tensionate finale din istoria Racing League Romania. Victoriile lui Emanuel Gaczella (Walk Racing) și Victor Nicolae (Smart Driving Team), coroborate cu problemele întâmpinate de liderii din clasament, fac ca în runda decisivă de la Imola să poată spera la titlu nu mai puțin de cinci sim raceri.

Indianapolis

Intercontinental GT Challenge se întoarce cu prima reprezentație la Indianapolis

„The Brickyard”, gazda celei mai cunoscute întreceri cu monoposturi din lume, se pregătește de cea mai lungă cursă din istoria sa, un maraton de opt ore în care se vor duela modele de GT3 și GT4. Deși miza este dublă, întrecerea contând atât în clasamentul GT World Challenge America cât și al Intercontinental GT Challenge, grila va fi compusă din doar 22 de mașini.

Racing League Romania powered by BMW – Etapa 8 / Sezonul 6

Cea de-a doua cursă de 60 de minute din actuala campanie s-a încheiat cu același câștigător: Mihai Șuțeanu (Walk Racing). Acesta s-a apropiat la doar două puncte de Victor Taraș (Transilana Racing), care-și recuperează poziția de lider în clasamentul general înaintea ultimelor două etape.

Racing League Romania

Racing League Romania powered by BMW – Etapa 6 / Sezonul 6

Plecat de pe poziția a șasea a grilei, Mihai Șuțeanu a progresat pas cu pas și a câștigat cursa de 60 de minute de pe Virginia International Raceway în fața lui Bogdan Moldovan, într-o etapă în care primii trei din clasament au fost vulnerabili.

Racing League Romania powered by BMW – Etapa 5 / Sezonul 6

Mihai Șuțeanu a intrat în clubul piloților cu victorii în Racing League Romania după o primă manșă californiană dominată fără drept de apel, apoi Cristian Berindea a obținut cel de-al doilea succes stagional, lăsând în urma sa un grup care a dat în clocot.

Actualități