Trei nominalizări la Gaming Video Awards 2020 pentru Racing League Romania powered by BMW

Scena de gaming din România continuă să crească și să se profesionalizeze, fapt ilustrat prin diversitatea de proiecte ce intră în luptă pentru premiile Gaming Video Awards. Racing League Romania, campionatul-fanion al sim racing-ului autohton, atacă trei categorii.

2020 este anul în care a început să se vorbească despre sim racing în România în afara bulei practicanților, iar un element notabil în acest sens l-a reprezentat deschiderea către parteneriate de top a promoterilor RLR. Astfel a ajuns întâi să se vorbească despre curse virtuale, apoi s-au risipit pas cu pas prejudecățile unora despre seriozitatea cu care această disciplină trebuie tratată la nivelul competițional la care s-a ajuns.

Contextul global a înghețat motorsportul în primăvară, pasionații fiind nevoiți să se reorienteze către consumul transmisiunilor de sim racing. În doar câteva luni, cursele din Racing League Romania au depășit un milion de afișări și o sută de mii de reacții pe pagina de facebook a BMW România, fiind vizionate timp de peste 5000 de ore. Totodată, acorduri colaterale cu parteneri veniți din sfera curselor reale (Michelin Motorsport, Motul, Crama Histria, Smart Driving, circuitul Motorpark România) au dus mai departe povestea RLR.

Gaming Video Awards

Produsul s-a dovedit atractiv și pentru TV, Telekom Sport preluând conținutul produs de RLR și distribuindu-l către consumatorii de motorsport, care s-au putut mândri cu o creație românească de ținută, într-o perioadă în care toate marile campionate au organizat astfel de evenimente virtuale (Formula 1, MotoGP, Le Mans 24h, DTM, WTCR, Porsche Supercup).

Promotorul West Competition Racing a lansat și podcastul RLR, o ocazie de a cunoaște și oamenii din spatele simulatoarelor, iar nume importante din comunitate au răspuns invitației: vicecampionul olimpic la tenis Florin Mergea, campionul național de snowboard Andrei Morțilă sau piloți auto moto precum George Cațan, Alex Mirea sau Alex Cascatău. Totodată, soluția tehnică a fost aplicată în dezvoltarea unor produse media colaterale, precum CNDC, seria sancționată de federația de profil.

Racing League Romania powered by BMW a fost parte integrantă a maratoanelor de gaming din 2020 și a promovat apropierea de celelalte discipline prin aparițiile în cadrul emisiunii eGames Report. Toamna acestui an aduce RLR în competiția pentru trei categorii din cadrul Gaming Video Awards, iar între 5 și 15 octombrie are loc votul publicului (un vot/zi):

Ulterior, juriul va delibera, iar gala de decernare a premiilor va avea loc (online) pe 6 noiembrie.

Gaming Video Awards

Sezonul al șaselea în parteneriat cu BMW România

Racing League Romania a venit în întâmpinarea comunității de sim racing cu provocări și curse variate în perioada dintre sezoane (Race of Champions, Kinder Challenge 1 iunie, All-Star Race), iar următoarea iterație a campionatului va reprezenta al doilea episod al parteneriatului cu BMW România. Cursele vor fi difuzate în direct pe pagina de Facebook BMW Romania și vor putea fi urmărite pe micile ecrane pe Telekom Sport.

Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: .

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, PC Coolers, Aqirys, Playseat, Motul, Michelin Motorsport, APR Competition, Racing Sim, Crama Histria, MotorPark România, Smart Driving, Marvo, Thrustmaster

Parteneri media: The Car Guys, 100% Sport, Telekom Sport, Adevărul Auto, DesignMe

Imaginile din comunicatele de presă sunt compuse de către Răzvan Manițiu, fotograf auto profesionist, într-o nouă încercare de a folosi skill-urile dobândite în realitate și pe plan virtual. Modul foto din Assetto Corsa a fost folosit pentru a capta grila de BMW M3 GT2 în acțiune și a reda în imagini viteza unui model legendar pe scena competițiilor internaționale.

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania

Calendar

6 iulie

Circuit Park Zandvoort

13 iulie

Motorpark România

27 iulie

Oschersleben

1 august

Road America

17 august

Laguna Seca

24 august

Virginia International Raceway (anduranță)

7 septembrie

Canadian Tire Motorsport Park

21 septembrie

Bathurst (anduranță)

5 octombrie

Watkins Glen

25 octombrie

Imola – Bucharest Gaming Week

Alexandru Șiclovan este jurnalist și antreprenor în domeniul sporturilor cu motor, promotor al sim racingului românesc și fondator al echipei West Competition Racing, campioană națională de anduranță în divizia turismelor.

Raël vous dit ce qui est réel : J’aurais pu être en F1

Cum ar fi fost dacă sinistrul Gregorian Bivolaru, cunoscut pentru cultul său cu influențe yoga care s-a transformat într-o rețea de proxenetism, ar fi iubit nu doar minorele, ci și cursele de mașini și, peste toate, OZN-urile și civilizațiile extraterestre? Ei bine, atunci am fi avut și noi, românii, un Claude Vorilhon autohton. Să explic.

Citește articol »

Anduranță în România, anul nou(ă)

O nouă ediție de campionat a demarat la final de martie, cu atât de multe aspecte de rezolvat, încât povestea pe care mi-am promis și v-am promis că o aștern a tot fost amânată, ca la ghișeu, până în ultima zi posibilă. Cu un asemenea termen de valabilitate, măcar vine cu discount de 30% din timpul istorisirii.

Citește articol »

Take a break: Cele mai interesante wagon-uri din motorsport

Cursele de turisme reprezintă, adesea, refugiul celor ce caută să se identifice ușor cu modelele care aleargă pe circuite. Cum în traficul de zi cu zi nu avem doar berline și hatchback-uri, era normal ca, uneori, în istoria motorsportului să consemnăm și câteva estate-uri, combi-uri sau break-uri – în funcție de cum vreți să le numiți. Am încercat, măcar parțial, să trec în revistă unele dintre cele mai interesante și, totodată, marcante break-uri din competiții și, ca o excepție de la regulă, nu m-am oprit la limita asfaltului.

Citește articol »

Mai bun ca un prim-ministru: Hugh Chamberlain

Recent, urmărind momentul festiv ce a urmat primei etape din Mondialul de Anduranță am observat că podiumul privaților din categoria supremă Hypercar aproape că nu este băgat în seamă, camera reținând doar pentru câteva secunde figurile celor ce ajunseseră în top 3 după aproape 10 ore de cursă. Astfel, nu este de mirare că unul ca Hugh Chamberlain, șef de echipă cu două titluri mondiale și o victorie de clasă la Le Mans, este, astăzi, aproape uitat. Mulți rețin, poate, mașinile înscrise de el, dar doar cei care au bătut paddock-urile de-a lungul și de-a latul lor în ultimele decenii pot vorbi și despre omul din spatele Chamberlain Motorsport.

Citește articol »

Ce experiență profesională aveți? Pilot Ferrari, pilot McLaren…

Ferrari și McLaren sunt echipele care au dat cei mai mulți campioni în istoria Formulei 1. Însă numărătoarea s-a oprit pentru aceste echipe în 2007, respectiv 2008. Ultimul campion Ferrari a venit de la McLaren, iar ultimul campion McLaren tocmai a anunțat că se mută la Ferrari. Cine a mai activat pentru ambii granzi și cu ce rezultate? Mihai și Alex deschid cartea de istorie.

Citește articol »

Ferrari, o istorie în galben cu aromă de frites belges

AF Corse a dezvăluit, recent, combinația de culori cu care va intra în luptă cel de-al treilea prototip 499P care va alerga în sezonul 2024 al FIA WEC. La scurt timp după ce ACO a publicat lista provizorie cu echipajele înscrise în următoarea ediție a cursei de 24 de ore de la Le Mans, am putut să lăsăm bălți de salivă în dreptul imaginilor cu primul Ferrari pe care-l va pilota, într-un campionat mondial, polonezul Robert Kubica. Mașina va fi galbenă – foarte galbenă – iar asta m-a pus pe gânduri.

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.