Romanian Endurance Series: Ordine inversă la comenzi, același rezultat pentru West Competition Racing

Cea de-a doua cursă de o oră din cadrul primei etape a Romanian Endurance Series a avut un scenariu diferit pentru Alex Cascatău și Alexandru Șiclovan, însă la final victoria le-a revenit tot lor într-o zi perfectă.

După ce mantra primei curse a fost lead from the front, cu Alex Cascatău reușind să dicteze ritmul convenabil din pole position, cea de-a doua manșă a primei duminici de anduranță autohtonă a avut o altă desfășurare. Iar asta s-a datorat erorii comise de Alexandru Șiclovan în cadrul sesiunii de calificări din ziua precedentă, care l-a împiedicat să plaseze BMW-ul 325i în fruntea grilei.

Pauza forțată de anul trecut, cu atâtea schimbări greu de asimilat pentru echipa noastră, ne-a făcut să venim la prima etapă cu un nivel de încredere destul de scăzut. Asta se va schimba odată cu zeci și sute de tururi de reacomodare cu circuitul, însă faptul că pre-sezonul tuturor a fost afectat și de vremea proastă din martie ne-a adus destul de ”ruginiți” la start. De aceea, o eroare de apreciere în crucialul prim viraj a declanșat efectul-domino vizibil de la mare distanță prin două momente ulterioare de blocare a frânelor în virajele 4 și 6. Din fericire, daunele au fost doar materiale (cuantificate la 341 Euro – o anvelopă distrusă), restul fiind compensat cu brio în cursă.

Alexandru Șiclovan

Poziția a cincea pe grilă echivala de fapt cu o lansare de pe patru, de vreme ce modelul Renault Megane înscris de Lerato Racing fusese retras după problemele suferite în prima manșă. La stingerea semafoarelor, avantajul de putere al mașinii germane a putut fi exploatat, iar în primul viraj s-a intrat în ordinea Anton-Șiclovan-Ivan-Fulga. Cei doi din urmă și-au purtat bătălia lor, în timp ce Eduard Anton a dictat ritmul în prima jumătate a întrecerii, cu BMW-ul urmăritor reușind să stabilească cel mai rapid tur al cursei, însă fără a se implica într-o bătălie directă.

La deschiderea ferestrei de opriri obligatorii la standuri, Șiclovan a intrat cu prima ocazie pentru a maximiza timpul petrecut în mașină de către coechipierul său, iar Cascatău s-a întors imediat în zona timpilor din cursa precedentă – două minute pentru 4129 de metri pe Motorpark era un prag confortabil pe anvelope destul de uzate. Adversarul direct a reacționat după două tururi, ieșind de la boxe chiar în fața BMW-ului West Competition Racing. Cascatău a executat depășirea pentru prima poziție între virajele 12 și 13, în deplină siguranță, apoi a intrat într-un regim de cruise control care i-a permis să menajeze materialul tehnic.

În mod paradoxal, deși nici Anton nu a mai forțat, el a fost cel ce a încheiat cursa blocat în treapta a treia, având șansa de a nu pierde locul al doilea în clasamentul general RES Touring din cauza faptului că liderul a apucat să devanseze cu un tur Honda lui Alin Fulga chiar pe final. Asta a făcut ca pe podiumul diviziei să urce învingătorii celor trei clase – A2 (West Competition), A1 (BADI Racing) și Logan Cup (Ivan Motorsport).

Pentru învingătorii zilei a fost o sărbătoare deplină, la cinci ani de la prima cursă de anduranță a echipei (și totodată prima etapă din istoria RES): Alexandru Șiclovan a urcat în premieră pe prima treaptă a podiumului cu această mașină ex-VLN, iar Alex Cascatău și-a prelungit seria de pole position-uri (5) și victorii la clasă (10) în Romanian Endurance Series.

Clasamente complete

RES Touring – Cursa 2

 

Jurnalist și antreprenor în domeniul sporturilor cu motor, promotor al campionatului virtual Racing League Romania și fondator al echipei West Competition Racing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Caravana internaţională BMW SIM Racing aduce o nouă competiție virtuală la Bucureşti

Implicarea BMW Group în sim racing a luat amploare în ultimii ani cu un program competiţional de amploare, devenit o parte importantă din programul oficial de motorsport al mărcii. Şi în România, BMW este deja partener de tradiţie al principalului campionat de sim racing – Racing League Romania. Acum, Bucureşti va fi o oprire în caravana internaţională COME CLOSER. WE DON`T BYTE, cu finala programată pentru 23-24 octombrie la Salzburg.

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.