BMW şi Opera de Stat Unter den Linden a lansat invitaţia la ediţia 2020 a evenimentului “Opera de Stat pentru Toţi”

Cu această ocazie s-au sărbătorit nu numai 250 de ani de naşterea lui Ludwig van Beethoven, ci şi 450 de ani de activitate a Capelei de Stat din Berlin.

Prin respectarea măsurilor de protecţie pentru evenimente, ediţia din acest an a “Opera de Stat pentru Toţi” a oferit un număr redus de locuri, pentru un total de 2.000 de spectatori. Concertul în aer liber a fost un semnal important pentru revenirea culturii.

Suplimentar, a fost şi un semn de apreciere oferit tuturor celor care au oferit sprijin indispensabil prin activitatea lor în domenii importante pentru societate precum serviciile de sănătate publică, retail şi logistică. O parte dintre bilete a fost rezervată pentru cei care lucrează într-unul dintre aceste domenii. Toate biletele disponibile au fost rezervate în câteva minute. Datorită BMW Berlin, intrarea la concert a fost oferită gratuit din nou.

  • SOFA 2020
  • SOFA 2020
  • SOFA 2020
  • SOFA 2020

“Opera de Stat pentru Toţi” se desfăşoară sub patronajul primarului din Berlin, Michael Müller. Mai mult, reprezentanţi de rang înalt din lumea politică şi a afacerilor, precum şi virologul Prof. Dr Christian Drosten, actriţa Iris Berben şi scriitoarea Katja Eichinger au participat ca invitaţi speciali. Concertul din acest an a avut-o ca moderator pe prezentatoarea ZDFkultur, Lisa Ruhfus.

De la ora 20.00 şi cu ocazia aniversării a 250 de ani de la naşterea lui Ludwig van Beethoven, Capela de Stat din Berlin a interpretat două romanţe pentru vioară cu Anne-Sophie Mutter ca solistă, Uvertura “Egmont” şi Simfonia No. 9, “Odă Bucuriei”, cu Julia Kleiter, Waltraud Meier, Andreas Schager şi René Pape ca solişti, precum şi Corul Operei de Stat. Concertul a fost disponibil online prin live stream. Spectacolul va fi transmis de postul german ZDF, duminică 13 septembrie, de la ora 22.15.

“Ce sentiment minunat să evoluăm în Bebelplatz în faţa a 2.000 de oameni şi în cele din urmă să simţim din nou energia publicului! Pentru mine a fost foarte important că am făcut parte dintr-un concert în aer liber care în primul rând a fost dedicat tuturor celor ale căror eforturi au contribuit semnificativ la societatea noastră în ultimele luni”, a declarat Anne-Sophie Mutter.

Matthias Schulz, directorul Operei de Stat Unter den Linden: “Am revenit – şi în ce manieră! Pentru noi toţi, cei de la Opera de Stat Unter den Linden, a fost esenţial să marcăm revenirea unei muzici simfonice deosebite şi, mai mult, să prezentăm un spectacol care a include parte vocală şi Corul Operei de Stat.

Sunt profund recunoscător partenerilor noştri, BMW şi ZDF, împreună cu care am continuat să credem în iniţiativa noastră chiar şi atunci când ne-am confruntat cu cele mai dificile condiţii. La Opera de Stat Unter den Linden şi în tot Berlinul şi împrejurimile sale, simţeam nevoia unor simboluri extrem de emoţionante de solidaritate şi de experienţele comune ale evenimentelor culturale”.

“Opera de Stat Unter den Linden şi BMW au început această serie de concerte în aer liber, «Opera de Stat pentru Toţi», în centrul istoric al capitalei germane în 2007. De atunci, am putut găzdui peste o jumătate de milion de spectatori la acest eveniment măreţ din Bebelplatz. În mod vizibil, acum au fost mai puţin spectatori în faţa acestui decor impresionant, întrucât a fost permis accesul doar pentru 2.000 de persoane din cauza Covid-19.

Prin urmare, suntem şi mai încântaţi că am putut organiza concertul în această formulă. În aceste vremuri incerte, muzica este cea care ne reaminteşte cu vigoare de forţa de care este capabilă umanitatea. Sper că «Opera de Stat pentru Toţi», cu «Oda Bucuriei» a lui Beethoven, a fost un simbol plin de inspiraţie în aceste vremuri dificile.

A fost o onoare deosebită să întâmpinăm mulţi oameni care lucrează în sectoare cruciale pentru societate şi care au contribuit prin angajamentul lor social. Suntem recunoscători pentru angajamentul lor neobosit”, a declarat Sebastian Mackensen, vicepreşedinte executiv BMW Group pentru Germania.

În 2020, Capela de Stat din Berlin sărbătoreşte 450 de ani de activitate şi marchează această ocazie specială de-a lungul stagiunilor 2019/2020 şi 2020/2021. Cu o tradiţie ce datează din 1570, Capela de Stat din Berlin este una dintre cele mai vechi orchestre din lume. Daniel Barenboim a fost numit director muzical general al Capelei de Stat în 1992.

Redactor șef Adevărul Auto Debut în presă în 2001 la MotoLife. Din 2003 au urmat 9 ani și jumătate de presă auto la ProMotor. Contribuții editoriale: Autobis, Cavaleria.ro, România Liberă, Viteze.ro, 4×4 Adventure, Anuarul Auto Ziarul Financiar, Catalogul Racing Wheels, Adevărul Weekend.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
De același autor

Probleme tehnice pentru Emanuel Gyenes în etapa a treia

Etapa a treia a Raliului Dakar 2021 i-a dus pe concurenți în bucla Wadi Ad-Dawasir, 226 km de legătură, 403 km de probă specială. O specială rapidă, cu piatră, dune moi, nisip, canioane, râuri secate, în care Emanuel Gyenes a avut ghinion.

Mercedes-Benz G Class – Experience

Mercedes-Benz G Class – Experience

Am concediat pentru două zile jurnalistul auto pentru a participa la o experiență rezervată clienților Mercedes-Benz, un G-Experience.

Enel X a semnat un acord strategic cu Weltmeister

Enel X, linia de business a Grupului Enel dedicată serviciilor și produselor energetice avansate, a semnat un acord cu Weltmeister, brandul de vehicule electrice (EV) care face parte din WM Motor Technology Co Ltd.

Test drive Porsche 718 Cayman GTS 4.0

În viață trebuie să ai răbdare, lucrurile la care visezi îți pot bate la ușă. Cam așa au stat lucrurile și în cazul întâlnirea cu Porsche 718 Cayman GTS 4.0!

Renault Clio E-Tech Hybrid este disponibil în România

Renault Clio E-Tech Hybrid îți face debutul în gama constructorului francez. Noul model vine în 4 versiuni de echipare: ZEN, INTENS, Seria Limitată E-TECH și RS LINE, iar prețul de pornire este 18.750 euro, TVA inclus.

Actualități