Volkswagen Transporter 6.1 câștigă medalia de aur la test Euro NCAP

Euro NCAP a organizat o sesiune în care a testat siguranța oferită de 19 vehicule comerciale ușoare. Volkswagen Transporter 6.1 a câștigat medalia de aur și a stabilit standardele de siguranță pentru vehiculele comerciale ușoare.

Testul organizat de Euro NCAP a vizat disponibilitatea și funcționalitatea sistemelor de siguranță activă la vehiculele comerciale ușoare.

Pandemia a condus la o creștere a vânzărilor de vehicule comerciale ușoare, creșterea fiind generată de explozia serviciilor de livrare la domiciliu a bunurilor. Un motiv întemeiat pentru Euro NCAP de a analiza securitatea oferită de aceste modele cu o masă de până la 3,5 tone și care pot fi conduse, preponderent, cu permis de conducere categoria B.

Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter

Volkswagen Transporter 6.1 poate fi echipat cu o gamă largă de sisteme active de asistență, printre acestea numărându-se: asistență la menținerea benzii de rulare, monitorizarea traficului din față, sistem de frânare automată în trafic urban, cruise control adaptiv.

Redactor șef Adevărul Auto Debut în presă în 2001 la MotoLife. Din 2003 au urmat 9 ani și jumătate de presă auto la ProMotor. Contribuții editoriale: Autobis, Cavaleria.ro, România Liberă, Viteze.ro, 4×4 Adventure, Anuarul Auto Ziarul Financiar, Catalogul Racing Wheels, Adevărul Weekend.

Radical Cup: George Cațan, învingător de la primul start

Dacă la MotoRC grila clasei regină arată mai bine decât anul trecut iar în Romanian Endurance Series asistăm la o creștere continuă a efectivelor de turisme, Radical Cup și-a început al treilea an cu tot atâtea mașini precum debuta conceptul, în 2021. În schimb, a punctat la capitolul competitivitate, cu manșe strânse la categoriile PRO 1500 și SR1 Cup.

Citește articol »

MotoRC: Ceasul al 12-lea, vremea primei victorii pentru Marian Pivniceru

Numărul 12 era considerat de mulți un viitor învingător în cursele MotoRC. Al șaptelea sezon al competiției a adus și confirmarea pentru Marian Pivniceru, cel mai recent nume care se adaugă pe lista câștigătorilor de la clasa regină. Înaintea sa, 33 de curse au fost împărțite de doar 7 piloți: Cătălin Cazacu, Bogdan Vrăjitoru, George Cațan, Martin Choy, Vlad Neaga, Ionuț Mistode și Milen Georgiev.

Citește articol »

Sim Racing: Sebastian Apostol și West Competition Racing primesc nominalizarea BMW Motorsport în cadrul SRO eSports 2023

Locul al cincilea la categoria Silver în campania de debut desfășurată în 2022 și o serie de alte performanțe notabile au determinat BMW Motorsport să numească un pilot român dintr-o echipă românească pentru campania din seria europeană de sprint GT World Challenge, disputată în mediul de simulare Assetto Corsa Competizione. Sebastian Apostol va concura împotriva celor mai buni sim raceri din lume la Monza, Paul Ricard, Spa-Francorchamps, Nurburgring și Barcelona.

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.