Poliția de Frontieră – flotă de 50 de unități Ford Transit

Ford România, prin intermediul dealerului său Țiriac Auto, are in curs de livrare 50 de unități Ford Transit AWD către Pro Optica S.A. în cursul acestui an, având ca beneficiar final Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din România.

în cadrul unui eveniment special găzduit la Ambasada Statelor Unite ale Americii la București de către Excelența Sa, Adrian Zuckerman, și în prezența Premierului României, Ludovic Orban au fost prezentate trei unități ARTEMIS-RO pe bază de Ford Transit din lotul în curs de livrare către Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, parte a unui proiect complex care a început în urmă cu aproape doi ani.

Proiectul este rezultatul unei colaborări strânse între inginerii Ford care au lucrat la adaptarea modelului, dealerul Ford Transit Center Țiriac Auto și compania Pro Optica pentru integrarea modelului Ford Transit în structura complexă a proiectului pentru Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.Ford Transit

“Acest proiect este încă o dovadă a lucrului eficient în echipă și suntem bineînțeles deosebit de mândri pentru modul în care el a fost gestionat. Modelul Ford Transit a fost și rămâne alegerea perfectă pentru segmentul său, fiind un produs iconic pentru marca Ford, apreciat atât în România cât și în Europa.

Ne dorim să vedem cât mai multe modele Ford, nu doar în flotele entităților private, dar și la cele ale statului, cu atât mai mult cu cât producem la Craiova unele dintre cele mai apreciate și avansate SUV-uri ale momentului“, a declarat Cristian Prichea, Director General, Compania Națională de Vânzări Ford.Ford Transit

„Mă bucur că Ford, un lider mondial de anvergură în tehnologia auto, a fost ales pentru a furniza vehiculele sale inovatoare către instituțiile de ordine publică și siguranță din României”, a spus ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman.

„Poliția de frontieră română este un partener esențial al guvernului Statelor Unite ale Americii în combaterea infracțiunilor transnaționale, iar noile caracteristice ale acestor vehicule vor face operațiunile lor viitoare mult mai eficiente”, a mai declarat Excelența sa, Adrian Zuckerman.

’’Proiectul ”Autospecială de supraveghere cu termoviziune’’ se referă la livrarea a 50 de produse către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din România. Contractul a fost semnat în urma câștigării de către PRO OPTICA a unei licitații internaționale deschise organizată de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din România.

Produsul a fost construit urmărind cerințele formulate de specialiștii din domeniul tehnic și operațional ai beneficiarului. Proiectul de amenajare, sistemul optronic de supraveghere cu cameră termală, calculatorul și aplicația software de supraveghere și lucru cu hărțile sunt concepute și realizate în România de către Pro Optica S.A. Autovehiculul de bază și display-urile militare sunt produse ale companiilor americane Ford și respectiv Vartech.

Produsul a parcurs toate verificările de pre-recepție și până astăzi au fost recepționate un număr de 16 produse, care au intrat deja în serviciu/misiune.

Pro Optica S.A. a produs și livrat în ultimii 10 ani un număr de peste 100 astfel de produse în România și Ungaria, care își desfășoară misiunile pe frontiere”, a declarat Dr.Ing. Marinică Mîrzu, Directorul General ProOptica.

Cele 50 de unități Ford Transit sunt propulsate de motorul EcoBlue 2.0 170 CP, și echipate cu sistemul de Tracțiune Integrală Inteligentă ce oferă performanță îmbunătățită în condiții dificile de utilizare. Atunci când este cuplat, sistemul crește automat cuplul transmis roților cu cea mai mare aderență. Acest sistem este potrivit pentru serviciile de salvare și pentru companiile care lucrează frecvent pe teren accidentat.

Motorul diesel Ford EcoBlue 170CP (125 kW) dezvoltă un cuplu de 405 Nm, iar posibilitățile de transport a încărcăturilor mari și economia de combustibil îl fac potrivit pentru condițiile speciale de utilizare.

Gama de motoare EcoBlue îmbunătățite ale noului Ford Transit respectă cele mai stricte standarde de emisii Euro 6.2. Vehiculele diesel sunt prevăzute cu un filtru de particule care reține în proporție de peste 99% particulele solide din gazul de eșapament și cu sistemul de reducere catalitică selectivă care folosește AdBlue pentru a transforma emisiile din gazul de eșapament în azot și apă.

De asemenea, unitățile sunt dotate cu tehnologii esențiale pentru economia de combustibil :

  • Sistem de încărcare regenerativă inteligentă Ford
  • Indicator de schimbare a treptelor de viteză
  • Direcție servoasistată electric (EPAS)
  • Îmbunătățiri ale designului aerodinamic

În primele opt luni ale acestui an, conform datelor oferite de către DRPCIV, Ford continuă să rămână lider de piață pentru vehiculele comerciale, cu o cotă de piață de 14.65% și un număr de 2000 de vehicule comerciale înmatriculate.Ford Transit

Redactor șef Adevărul Auto Debut în presă în 2001 la MotoLife. Din 2003 au urmat 9 ani și jumătate de presă auto la ProMotor. Contribuții editoriale: Autobis, Cavaleria.ro, România Liberă, Viteze.ro, 4×4 Adventure, Anuarul Auto Ziarul Financiar, Catalogul Racing Wheels, Adevărul Weekend.

Copia unicatului: Cum a apărut, din nimic, o altă Sintura și care e povestea originalului

Noua Zeelandă este genul acela de țară de la capătul pământului unde ai putea paria că se află monștri subacvatici milenari sau gnomi, fiind o sursă aproape inepuizabilă de surprize și lucruri neobișnuite. Pentru iubitorii GT-urilor ciudate și deosebit de rare, Noua Zeelandă chiar este o nirvana, căci altfel nu s-ar putea explica renașterea, în acel loc, a nu una, ci două mașini Sintura. Asta în condițiile în care ar fi trebuit să existe doar una.

Citește articol »

Cum a aterizat „Batmobile-ul”: Un circuit uitat și un motor schimbat pe genunchi

În istoria curselor de turisme, una marcată de multiple schimbări de regulamente și chiar mai multe modele legendare, BMW-ul 3.0 CSL are o reputație aparte. Profitând de niște interpretări inteligente ale regulamentului, bavarezii au creat, în urmă cu mai bine de 50 de ani, un coupe a cărui aerodinamică îl punea la ani lumină de rivali, detaliile exterioare fiind rivalizate doar de cele de sub capotă. Chiar și așa, prea puțini își mai amintesc cum a decurs prima întrecere a celebrului „Batmobile”.

Citește articol »

Raël vous dit ce qui est réel : J’aurais pu être en F1

Cum ar fi fost dacă sinistrul Gregorian Bivolaru, cunoscut pentru cultul său cu influențe yoga care s-a transformat într-o rețea de proxenetism, ar fi iubit nu doar minorele, ci și cursele de mașini și, peste toate, OZN-urile și civilizațiile extraterestre? Ei bine, atunci am fi avut și noi, românii, un Claude Vorilhon autohton. Să explic.

Citește articol »

Anduranță în România, anul nou(ă)

O nouă ediție de campionat a demarat la final de martie, cu atât de multe aspecte de rezolvat, încât povestea pe care mi-am promis și v-am promis că o aștern a tot fost amânată, ca la ghișeu, până în ultima zi posibilă. Cu un asemenea termen de valabilitate, măcar vine cu discount de 30% din timpul istorisirii.

Citește articol »

Take a break: Cele mai interesante wagon-uri din motorsport

Cursele de turisme reprezintă, adesea, refugiul celor ce caută să se identifice ușor cu modelele care aleargă pe circuite. Cum în traficul de zi cu zi nu avem doar berline și hatchback-uri, era normal ca, uneori, în istoria motorsportului să consemnăm și câteva estate-uri, combi-uri sau break-uri – în funcție de cum vreți să le numiți. Am încercat, măcar parțial, să trec în revistă unele dintre cele mai interesante și, totodată, marcante break-uri din competiții și, ca o excepție de la regulă, nu m-am oprit la limita asfaltului.

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.