Bentley Motors și-a prezentat strategia Beyond100

Bentley Motors și-a prezentat planurile de a deveni o companie globală lider în mobilitatea de lux sustenabilă, detaliind strategia Beyond100.

Cu promisiunea de a oferi un lux cu adevărat sustenabil, Bentley va reinventa fiecare aspect al operațiunilor sale, pentru a deveni o organizație neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, la începutul celui de-al doilea secol al existenței sale.

Obiectivul este susținut de un program de transformare care atinge toate procesele și produsele Bentley. Acesta include schimbarea gamei de modele pentru a oferi exclusiv vehicule plug-in hibride sau complet electrice până în 2026 și numai vehicule complet electrice până în 2030.

Anunțul evidențiază planurile Bentley de a oferi mobilitate extraordinară pentru următorii 100 de ani, evoluând de la cel mai mare producător de motoare pe benzină cu 12 cilindri din lume la înlocuirea completă a motoarelor cu ardere internă în decurs de un deceniu, reinventându-se ca lider în mobilitatea de lux sustenabilă.            

Planul strategic Beyond100 este o extindere a două decenii de gândire, inovație și realizări. Conștient de responsabilitatea de a lua în considerare impactul său asupra mediului, socialului și economicului, Bentley și-a transformat sediul vechi de 80 de ani în singura fabrică de mașini de lux din Marea Britanie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

În paralel, marca de lux s-a extins pe mai multe piețe ca niciodată – 68 – creând, în același timp, un model de afaceri pe termen lung, consecvent și sustenabil, o bază solidă pe care să construiască un al doilea secol de existență.

Adrian Hallmark, președinte și director executiv al Bentley Motors, a declarat: „Din 1919, Bentley a definit grand touring-ul de lux. A fi în fruntea progresului face parte din ADN-ul nostru – Bentley Boys au fost pionieri și lideri. Acum, pe măsură ce privim dincolo de primii 100 de ani, vom continua să conducem, reinventând compania și devenind etalonul producătorilor de mașini de lux din lume.

Această nouă viziune include și trece dincolo de produsele noastre, oferind o schimbare de paradigmă în întreaga noastră companie, cu credibilitate, autenticitate și integritate. În decurs de un deceniu, Bentley se va transforma dintr-o companie de automobile de lux veche de 100 de ani într-un model nou, sustenabil, complet etic pentru lux. ” 

Beyond100

  • Bentley își propune ca, până în 2030, operațiunile sale din Crewe să fie neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, iar ulterior să aibă un efect pozitiv asupra climatului
  • Confirmă trecerea la electrificare completă – numai modele PHEV sau BEV până în 2026
  • Schimbarea întregii game de modele cu mașini complet electrice până în 2030
  • Două noi lansări PHEV planificate în 2021
  • Angajament de reducere a impactului fabricii asupra mediului cu 75% comparativ cu 2010 – inclusiv atingerea obiectivului de neutralitate a utilizării plasticului
  • Sprijin deplin pentru strategia Grupului Volkswagen de a depăși obiectivele acordului climatic de la Paris
  • Ținte de atragere a talentelor în condiții de diversitate – atingerea unei ținte de 30% a diversității managementului, o creștere de la mai puțin de 20% astăzi
  • Programul holistic Beyond100 transformă fiecare aspect al companiei centenare
  • Beyond100
  • Beyond100
Redactor șef Adevărul Auto Debut în presă în 2001 la MotoLife. Din 2003 au urmat 9 ani și jumătate de presă auto la ProMotor. Contribuții editoriale: Autobis, Cavaleria.ro, România Liberă, Viteze.ro, 4×4 Adventure, Anuarul Auto Ziarul Financiar, Catalogul Racing Wheels, Adevărul Weekend.

Radical Cup: George Cațan, învingător de la primul start

Dacă la MotoRC grila clasei regină arată mai bine decât anul trecut iar în Romanian Endurance Series asistăm la o creștere continuă a efectivelor de turisme, Radical Cup și-a început al treilea an cu tot atâtea mașini precum debuta conceptul, în 2021. În schimb, a punctat la capitolul competitivitate, cu manșe strânse la categoriile PRO 1500 și SR1 Cup.

Citește articol »

MotoRC: Ceasul al 12-lea, vremea primei victorii pentru Marian Pivniceru

Numărul 12 era considerat de mulți un viitor învingător în cursele MotoRC. Al șaptelea sezon al competiției a adus și confirmarea pentru Marian Pivniceru, cel mai recent nume care se adaugă pe lista câștigătorilor de la clasa regină. Înaintea sa, 33 de curse au fost împărțite de doar 7 piloți: Cătălin Cazacu, Bogdan Vrăjitoru, George Cațan, Martin Choy, Vlad Neaga, Ionuț Mistode și Milen Georgiev.

Citește articol »

Sim Racing: Sebastian Apostol și West Competition Racing primesc nominalizarea BMW Motorsport în cadrul SRO eSports 2023

Locul al cincilea la categoria Silver în campania de debut desfășurată în 2022 și o serie de alte performanțe notabile au determinat BMW Motorsport să numească un pilot român dintr-o echipă românească pentru campania din seria europeană de sprint GT World Challenge, disputată în mediul de simulare Assetto Corsa Competizione. Sebastian Apostol va concura împotriva celor mai buni sim raceri din lume la Monza, Paul Ricard, Spa-Francorchamps, Nurburgring și Barcelona.

Citește articol »

Presiunile din IMSA: Câștigătorul de la Daytona le-a depășit, iar constructorii de la GTD le-au aplicat cu succes pe ceafa organizatorilor

International Motorsports Association (IMSA) este organizația care guvernează, de peste o jumătate de veac, cel mai important campionat de anduranță cu mașini sport (prototipuri, dar și GT-uri) din America de Nord. Sub titulatura actuală, IMSA Weathertech Sportscar Championship, seria a trecut printr-o schimbare la față odată cu restructurarea categoriilor și apariția noului grup de prototipuri. Dar mai multe scandaluri recente te fac să-ți pui întrebarea: este acesta doar un castel de nisip spre care se apropie valul necruțător?

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.