Video: Dacia Logan – detalii complete

Dacia a publicat astăzi toate informațiile despre noile Logan, Sandero și Sandero Stepway alături de o galerie completă de imagini. Să descoperim detaliile noii generații Dacia Logan.

Trebuie să punctăm faptul că noile generații Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt construite pe aceeași platformă cu noua generație Renault Clio.

Dacia Logan – Dimensiuni

Noua generație are o lungime de 4.396 mm ( +38 mm), o lățime de 1.848 mm/ 2.007 mm luând în calcul și oglinzile laterale ( +115 mm), înălțimea este de 1.501 mm ( -16 mm), ecartament față 1.532,6 mm ( +36,6 mm), ecartament spate 1.518,7 mm (+32,7 mm), ampatament 2.649 mm ( +14 mm).

  • DACIA LOGAN
  • DACIA LOGAN

Portbagajul noii generații este unul dintre cele mai mari din segmentul B, oferă 528 litri (+ 18 litri). Înălțimea bazei de încărcare a portbagajului a fost coborâtă cu 19 mm pentru o ergonomie mai bună. Portbagajul va putea blocat/ deblocat și deschis din cheie sau card, închiderea realizându-se manual, lucru valabil pentru toate niveluri de echipare. Va fi disponibil și un accesoriu format din patru piese care vor permite organizarea spațiului din portbagaj.

Exterior

Blocurile optice față și spate ale celor trei modele inaugurează noua semnătură luminoasă în formă de „Y” a mărcii Dacia. Datorită acesteia, Noul Logan beneficiază de o identitate puternică. Atât în față cât și în spate, blocurile optice sunt reunite de o nervură orizontală, care accentuează impresia de lățime mai mare a vehiculelor.

  • DACIA LOGAN
  • DACIA LOGAN

Mânerele ușilor au de acum o formă mai ergonomică și sunt mai ușor de utilizat.

Interior

În ceea ce privește spațiile de depozitare, acestea oferă un volum total de 21 de litri (cu 2.5 litri mai mult față de modelele anterioare). Astfel de spații sunt disponibile atât sub cotiera centrală (1.4 litri), cât și în partea inferioară a panourilor de uși (față și spate), precum și în spatele scaunelor din față.

Spațiul disponibil la nivelul genunchilor pentru pasagerii din spate câștigă 42 mm și devine astfel unul din cele mai generoase de pe piață pentru un vehicul din acest segment. Spătarele scaunelor din față dispun de măsuțe rabatabile, similare celor disponibile pe spătarul fotoliilor din avioane. Lungimea măsuțelor poate fi reglată cu 70 mm, adaptându-se astfel nevoilor fiecărui ocupant. Logan dispune de o banchetă spate care oferă spațiu suficient pentru trei adulți. În funcție de versiune, aceasta poate fi rabatată în proporție de 1/3-2/3.DACIA LOGAN

Materialele folosite la interior sunt de o calitate superioară, în timp ce aspectul și forma noilor scaune din față oferă un plus de confort și o mai bună susținere, datorată în bună măsură noilor tetiere reglabile în înălțime. În funcție de versiune, șoferul are de acum posibilitatea să își regleze poziția scaunului pe verticală (+/- 35 mm).

În plus, este posibil reglajul poziției volanului atât pe înălțime (+/- 2.1°) cât și în adâncime (+/- 25 mm) iar opțional este disponibilă o cotieră individuală sau centrală. Un detaliu care va fi apreciat de clienți : mai scurtă, maneta schimbătorului de viteze este de acum mai ușor de utilizat. Sistemul de direcție, cu asistare variabilă 100% electrică asigură o manevrare ușoară și precisă în special în cazul virajelor strânse și al parcării (efortul resimțit este cu 36% mai mic față de generația precedentă de modele).

Indiferent de nivelul de echipare, modelele dispun în serie de un suport pentru smartphone (amovibil în funcție de versiune), un ecran pentru calculatorul de bord și comenzi la volan ale regulatorului și limitatorului de viteză, precum și de senzor de lumină și aprindere automată a farurilor. Pentru confortul și siguranța sa, șoferul poate de acum să-și mențină ochii asupra șoselei și mâinile pe volan.

În funcție de piață și de versiune, sunt disponibile, fie în serie, fie opțional, următoarele echipamente : un sistem nou de climatizare cu afișaj digital, scaune față încălzite (începând din aprilie 2021), card mâini libere cu deschidere de la distanță a portbagajului, frână de parcare electrică, cameră de marșarier, senzori acustici față și spate pentru asistența la parcare și senzor de ploaie cu acționarea automată a ștergătoarelor de parbriz.

Multimedia

Noul Logan va oferi trei sisteme multimedia: Media Control, Media Display și Media Nav.

În cazul sistemului Media Control, smartphone-ul poate fi așezat într-un locaș amplasat ingenios în partea superioară a planșei de bord. Situat astfel la îndemâna șoferului, smartphone-ul se poate transforma într-un sistem multimedia datorită noii aplicații gratuite Dacia Media Control și a unei conexiuni Bluetooth sau USB. Acest dispozitiv permite accesul ușor la radio, la fișierele muzicale, asigurând totodată preluarea și efectuarea apelurilor telefonice, ascultarea sau vizualizarea mesajelor, utilizarea aplicațiilor GPS și a multor alte funcții, precum recunoașterea vocală Siri sau Android. Pentru un plus de siguranță în timpul șofatului, comenzile radio sunt accesibile atât la volan cât și pe satelitul aflat în spatele volanului.

Atât radio-ul cât și ascultarea fișierelor muzicale cu ajutorul prizei USB sunt disponibile și în cazul în care la Media Control nu este conectat un smartphone.

Echipamentul cuprinde două difuzoare, o conexiune Bluetooth și USB, și ecranul digital TFT de 3,5” amplasat între cadranele de bord, pe care sunt afișate și informațiile aparatului de radio.

Odată cu sistemul Media Display și cele patru difuzoare ale sale, consola centrală găzduiește de acum un ecran tactil cu diagonala de 8”, așezat în poziție înaltă și ușor înclinat către șofer, oferind astfel o mai bună vizibilitate și ergonomie. Interfața intuitivă dispune de conectivitate Bluetooth și este compatibilă cu sistemele pentru smartphone Android Auto și Apple CarPlay. O nouă comandă asigură accesul la reglajele anumitor sisteme de asistență.

În fine, odată cu Media Nav, sistemul multimedia dispune de navigație și de conectivitate wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto. Sistemul audio beneficiază în acest caz de 6 difuzoare.

Siguranță

Noile Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt primele modele Dacia care beneficiază de platforma modulară CMF. Aceasta oferă o mai bună protecție în caz de impact datorită unei rezistențe și unei rigidități superioare. Structura a fost ranforsată atât la nivelul compartimentului motor (lonjeroanele sunt complet noi) cât și al habitaclului. Datorită noilor senzori de presiune amplasați în uși orice impact lateral este imediat detectat, permițând astfel declanșarea rapidă a noilor airbag-uri cortină și laterale care asigură protecția la nivelul abdomenului, toracelui și capului.

  • DACIA LOGAN
  • DACIA LOGAN
  • DACIA LOGAN
  • DACIA LOGAN
  • DACIA LOGAN
  • DACIA LOGAN

Noile Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt echipate în serie cu șase airbag-uri și dispun de centuri de siguranță cu limitator de efort și pretensionare pentru toate locurile. În plus, este disponibil sistemul de apel de urgență în caz de accident (buton SOS situat la nivelul plafonului).

Pentru a oferi o mai bună protecție, scaunele din față beneficiază de un cadru cu structură ameliorată și de tetiere a căror configurație specială atenuează șocul resimțit asupra capului în cazul unui impact frontal.

Vizibilitate

Noile Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt echipate în serie cu sistem de aprindere automată a farurilor și, în funcție de nivelul de echipare, cu acționare automată a ștergătoarelor de parbriz. Pentru o mai bună vizibilitate, farurile beneficiază de tehnologia LED : fluxul de lumină acoperă o distanță de 110 metri și o lățime de 24 metri, cu 37%, respectiv cu 9% mai mult față de becurile halogen care echipau generația anterioară de modele Dacia.

Sistemele de Asistență la Conducere

Alături de limitatorul de viteză și de sistemul ESP de ultimă generație (ambele disponibile în serie), precum și de regulatorul de viteză cu comandă la volan (în funcție de nivelul de echipare), Noile Logan, Sandero și Sandero Stepway dispun de sisteme de asistență la conducere de ultimă generație:

  • Frânare automată de urgență: activ la viteze cuprinse între 7 și 170 km/h, sistemul detectează, datorită radarului frontal, distanța față de vehiculul aflat în față (atât la staționare, cât și în deplasare). În cazul în care este detectat un risc de coliziune, sistemul alertează șoferul atât vizual cât și acustic înainte de a:

– amplifica performanța sistemului de frânare dacă șoferul frânează dar riscul rămâne prezent,

– acționa automat frânele dacă șoferul nu apasă pedala.

  • Senzor de unghi mort: activ la viteze între 30km/h și 140 km/h, acesta alertează șoferul asupra unei posibile ciocniri cu un alt vehicul aflat lateral sau în spate în timpul manevrelor de schimbare a benzii de rulare. Patru senzori cu ultrasunete (2 amplasați în spatele vehiculului și 2 lateral) detectează obiectele aflate în mișcare în zona de unghi mort. În cazul în care este detectat un pericol, un avertizor LED se aprinde în oglinda retrovizoare laterală de pe partea corespunzătoare.
  • Asistență la parcare: acest sistem, care cuprinde 4 senzori în partea frontală și alți 4 în partea din spate, o cameră video situată în spate și linii de ghidare dinamice, permite efectuarea cu ușurință a manevrelor datorită avertizoarelor sonore și vizuale.
  • Asistență la plecarea din rampă: acest dispozitiv menține vehiculul pe loc timp de două secunde la pornirea de pe loc din rampă, permițând șoferului să ridice fără riscuri piciorul de pe pedala de frână înainte de a acționa accelerația.

Motorizări

Aceste motorizări respectă normele Euro 6D-Full care vor intra în vigoare la 1 Ianuarie 2021.

  • SCe 65 (doar pe modelele Logan și Sandero, indisponibil pe Sandero Stepway) :

un motor de intrare în gamă în 3 cilindri cu capacitatea de 1,0 litri, atmosferic, cuplat cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte.

  • TCe 90 : motor în 3 cilindri, cu capacitatea de 1,0 litri, echipat cu turbocompresor. Propulsorul este disponibil în două versiuni: cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau cu o cutie de viteze automată CVT.
  • TCe 100 ECO-G : un motor nou în gamă, având 3 cilindri, capacitatea de 1,0 litri, echipat cu turbocompresor și cu alimentare mixtă benzină/GPL, cuplat cu o cutie manuală cu 6 trepte.

Versiunea ECO-G oferă o autonomie de peste 1 300 km datorită celor 2 rezervoare: 50 litri pentru cel de GPL (echivalent cu 40 litri de conținut util întrucât umplerea este limitată la 80% din motive de siguranță), cu 8 litri mai mult față de generația precedentă Sandero GPL, și 50 litri de benzină.

Noul Logan va fi comercializat în România, Spania, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Ungaria, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Muntenegru, Macedonia, Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Albania, Republica Moldova, Maroc, Noua Caledonie și Tahiti.

Redactor șef Adevărul Auto Debut în presă în 2001 la MotoLife. Din 2003 au urmat 9 ani și jumătate de presă auto la ProMotor. Contribuții editoriale: Autobis, Cavaleria.ro, România Liberă, Viteze.ro, 4×4 Adventure, Anuarul Auto Ziarul Financiar, Catalogul Racing Wheels, Adevărul Weekend.

Copia unicatului: Cum a apărut, din nimic, o altă Sintura și care e povestea originalului

Noua Zeelandă este genul acela de țară de la capătul pământului unde ai putea paria că se află monștri subacvatici milenari sau gnomi, fiind o sursă aproape inepuizabilă de surprize și lucruri neobișnuite. Pentru iubitorii GT-urilor ciudate și deosebit de rare, Noua Zeelandă chiar este o nirvana, căci altfel nu s-ar putea explica renașterea, în acel loc, a nu una, ci două mașini Sintura. Asta în condițiile în care ar fi trebuit să existe doar una.

Citește articol »

Cum a aterizat „Batmobile-ul”: Un circuit uitat și un motor schimbat pe genunchi

În istoria curselor de turisme, una marcată de multiple schimbări de regulamente și chiar mai multe modele legendare, BMW-ul 3.0 CSL are o reputație aparte. Profitând de niște interpretări inteligente ale regulamentului, bavarezii au creat, în urmă cu mai bine de 50 de ani, un coupe a cărui aerodinamică îl punea la ani lumină de rivali, detaliile exterioare fiind rivalizate doar de cele de sub capotă. Chiar și așa, prea puțini își mai amintesc cum a decurs prima întrecere a celebrului „Batmobile”.

Citește articol »

Ultimul recital pentru bătrânul tenor: Cum a reușit Joest Racing să bată monolitul Mercedes-Sauber

În mai 1989, Campionatul Mondial de Anduranță venea pentru prima sa reprezentație pe pământ european, mai exact pe fostul circuit de Formula 1 Dijon-Prenois. Ceea ce ar fi trebuit să fie un galop de sănătate pentru echipa de uzină Mercedes-Sauber a devenit, însă, cântecul de lebădă al celui mai faimos model din istoria Grupei C, Porsche-le 962. Reușita, semnată de formația lui Reinhold Joest prin piloții Bob Wollek și Frank Jelinski este notabilă și pentru că abia recent, în cursa de șase ore de la Spa-Francorchamps din acest an, am putut asista la o nouă victorie pentru un Porsche privat la nivel de campionat mondial – după o pauză de 35 de ani.

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.