Renault Arkana primește pașaport european din 2021

Inițial rezervat pentru piața din Rusia, Renault Arkana va intra în oferta constructorului francez pentru piața europeană.

Pentru Rusia și restul piețelor, Renault Arkana are la bază platforma lui Duster, modelul putând fi comandată și cu tracțiune integrală.

Pentru piața europeană vorbim despre un alt Renault Arkana, unul care este frate cu noul Renault Captur. La fel ca Renault Samsung Motors XM3, noul Renault Arkana va fi fabricat la uzina din Busan, Coreea de Sud, și va intra pe piață în prima jumătate a anului 2021.

„Arkana este încă un exemplu al faptului că modernitatea și inovația sunt adânc înrădăcinate în ADN-ul Renault. Este un hibrid la toate nivelurile și îmbină perfect codul coupé-ului cu cel al SUV-ului, combinând capacitatea de reacție cu versatilitatea. Aduce un impuls nou segmentului de SUV-uri compacte mainstream, care este atât de important pe piața europeană.

  • Renault Arkana RS Line
  • Renault Arkana RS Line
  • Renault Arkana RS Line

Motoarele cu tehnologie hibridă care echipează modelul Renault Arkana sunt inovatoare și oferă o experiență unică de conducere, cu sistemul E-TECH Hybrid, garantând o experiență plăcută la volan, cu emisii reduse de CO2 și o eficiență îmbunătățită a consumului de combustibil.” François Laurent, Director Program Arkana

Renault Arkana măsoară 4.568 mm în lungime, 1.571 mm în înălțime și are un ampatament de 2.720 mm. Noul Arkana va fi lansat în șapte culori ale caroseriei: Opaque White, Pearl White, Metal Black, Metallic Grey, Zanzibar Blue, Fire Red și Valencia Orange (exclusiv pentru versiunea R.S. Line).

Un plafon negru opțional va îmbunătăți și mai mult aspectul dinamic al mașinii și vor fi disponibile trei tipuri de jante de 17” și 18”. Echiparea R.S. Line va fi disponibilă pe noul motor E-TECH Hybrid al modelului Arkana, atât în combinaţie cu motorul pe benzină TCe 140, cât și cu viitorul motor TCe 160.

Renault Arkana are o planșă de bord digitală, cu un ecran color de 4,2”, 7” sau 10,2” (în funcție de versiuni), oferind o experiență de conducere personalizată și intuitivă. În plus, are un ecran central de 7” sau 9,3”, prin urmare modelul se remarcă prin una dintre cele mai mari suprafețe de afișare din categoria sa. Practic vorbim de aceeași planșă de bord cu a lui Captur.

Pe lângă încărcarea wireless, noul Renault Arkana are și patru porturi USB (două în față, două în spate) pentru conectarea dispozitivelor electronice. Buzunarul fiecărei portiere este suficient de încăpător încât să poată depozita sticle de 1,5 litri.

Noul Arkana oferă un nivel fără precedent de spațiu pentru un model coupé, în special în spate, cu 211 mm de spațiu pentru genunchi – cel mai mare din categoria sa. Spațiul pentru picioare de 305 mm este, de asemenea, un punct de reper pe piață.

Noul Renault Arkana are o capacitate de încărcare generoasă, cu un portbagaj de 513 litri (438 litri pentru versiunea E-TECH Hybrid). De asemenea, are o podea înaltă care poate fi coborâtă pentru a crește capacitatea de încărcare sau ridicată pentru a transporta bagaje mai grele. În această configurație, bancheta pasagerilor poate fi pliată 2/3-1/3 pentru a obține o podea plană.

Noul Arkana va fi echipat cu motor TCe cu o capacitate cilindrică de 1,3 litri, în patru cilindri, cu injecție directă, disponibil pe toate nivelurile de echipare. Combinat cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC, acesta va fi disponibil mai întâi în versiunea de 140 CP, apoi ca versiune de 160 CP.

Noul Arkana are, de asemenea, o caracteristică unică, nouă, sub capotă, un motor TCe micro-hibrid cu o capacitate cilindrică de 1,3 litri, cu un sistem suplimentar de alternator-starter asociat cu o baterie Litiu-Ion de 12V aflată sub scaunul pasagerului.

Această tehnologie îmbunătățește funcția Stop & Start și permite regenerarea energiei în timpul decelerării. De asemenea, asistă motorul în cele mai mari faze de consum de combustibil, la pornire sau la accelerare. Reduce consumul de combustibil și emisiile de CO2 și asigură o repornire mai lină a motorului și un confort mai mare la conducere.

Redactor șef Adevărul Auto Debut în presă în 2001 la MotoLife. Din 2003 au urmat 9 ani și jumătate de presă auto la ProMotor. Contribuții editoriale: Autobis, Cavaleria.ro, România Liberă, Viteze.ro, 4×4 Adventure, Anuarul Auto Ziarul Financiar, Catalogul Racing Wheels, Adevărul Weekend.

Radical Cup: George Cațan, învingător de la primul start

Dacă la MotoRC grila clasei regină arată mai bine decât anul trecut iar în Romanian Endurance Series asistăm la o creștere continuă a efectivelor de turisme, Radical Cup și-a început al treilea an cu tot atâtea mașini precum debuta conceptul, în 2021. În schimb, a punctat la capitolul competitivitate, cu manșe strânse la categoriile PRO 1500 și SR1 Cup.

Citește articol »

MotoRC: Ceasul al 12-lea, vremea primei victorii pentru Marian Pivniceru

Numărul 12 era considerat de mulți un viitor învingător în cursele MotoRC. Al șaptelea sezon al competiției a adus și confirmarea pentru Marian Pivniceru, cel mai recent nume care se adaugă pe lista câștigătorilor de la clasa regină. Înaintea sa, 33 de curse au fost împărțite de doar 7 piloți: Cătălin Cazacu, Bogdan Vrăjitoru, George Cațan, Martin Choy, Vlad Neaga, Ionuț Mistode și Milen Georgiev.

Citește articol »

Sim Racing: Sebastian Apostol și West Competition Racing primesc nominalizarea BMW Motorsport în cadrul SRO eSports 2023

Locul al cincilea la categoria Silver în campania de debut desfășurată în 2022 și o serie de alte performanțe notabile au determinat BMW Motorsport să numească un pilot român dintr-o echipă românească pentru campania din seria europeană de sprint GT World Challenge, disputată în mediul de simulare Assetto Corsa Competizione. Sebastian Apostol va concura împotriva celor mai buni sim raceri din lume la Monza, Paul Ricard, Spa-Francorchamps, Nurburgring și Barcelona.

Citește articol »

Presiunile din IMSA: Câștigătorul de la Daytona le-a depășit, iar constructorii de la GTD le-au aplicat cu succes pe ceafa organizatorilor

International Motorsports Association (IMSA) este organizația care guvernează, de peste o jumătate de veac, cel mai important campionat de anduranță cu mașini sport (prototipuri, dar și GT-uri) din America de Nord. Sub titulatura actuală, IMSA Weathertech Sportscar Championship, seria a trecut printr-o schimbare la față odată cu restructurarea categoriilor și apariția noului grup de prototipuri. Dar mai multe scandaluri recente te fac să-ți pui întrebarea: este acesta doar un castel de nisip spre care se apropie valul necruțător?

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.