Noul BMW Seria 4 Cabriolet

Omul gospodar își face iarna car și vara sanie. BMW îți oferă șansa de a fi gospodar cu noul BMW Seria 4 Cabriolet.

Adio hard-top, bine ai revenit soft-top. Probabil este o concluzie pur subiectivă, dar noi iubim un Cabriolet cu soft top. Chiar dacă noul BMW Seria 4 Cabriolet, va continua să genereze controverse cu partea frontală… priviți mașina din lateral, linia cu soft-top-ul ridicat. Extrem de elegantă linia.

Prezenţa puternică şi elegantă a noului veni provine şi din dimensiunile exterioare mai mari. Cu 4.768 de milimetri, este mai lung cu 128 mm faţă de predecesorul său, în timp ce lăţimea a crescut cu 27 mm, la 1.852 mm, iar ampatamentul cu 41 mm, la 2.851 mm.

Înălţimea automobilului este de 1.384 mm cu acoperişul închis. Ecartamentele mărite (+28 mm în faţă, +18 mm în spate) accentuează statura puternică a automobilului, îmbunătăţind totodată şi calităţile sale de manevrabilitate.

În acelaşi timp, noul limbaj de design al mărcii respectă linia siluetei joase a liniei mediane, consacrată ca o particularitate a decapotabilelor BMW de clasă medie premium.

  • BMW Seria 4 Cabriolet
  • BMW Seria 4 Cabriolet
  • BMW Seria 4 Cabriolet
  • BMW Seria 4 Cabriolet
  • BMW Seria 4 Cabriolet
  • BMW Seria 4 Cabriolet

Profilul extins dinamic contribuie la oferirea unei imagini coborâte spre drum pentru noul BMW Seria 4 Cabriolet, în timp ce suprafeţele puternic conturate sporesc caracterul sportiv al automobilului. Poziţionarea mult spre spate a scaunelor devine deosebit de evidentă când acoperişul este strâns. Când este închis, soft topul se arcuieşte cu graţie peste habitaclu.

Liniile precise şi suprafeţele sculptate tridimensional ale pasajelor roţilor spate se combină pentru a forma umeri puternici care oferă noului BMW Seria 4 Cabriolet o apariţie musculoasă şi lată, în special când acoperişul este coborât. Această impresie este consolidată de stopurile subţiri ce se extinde mult în flancuri. Luminile sunt întunecate în mod elegant, iar barele spatele sunt iluminate uniform pentru a reproduce forma L familiară de la alte modele BMW.

Soft topul inovator, „panel bow”, al noului BMW Seria 4 Cabriolet reuneşte punctele forte ale unui hard top retractabil cu atracţia puristă a unui acoperiş din stofă, combinând astfel cei mai bun din ambele experienţe.

Cuprinde elemente mari cu o lunetă de sticlă potrivită coloristic, mai multe straturi de izolaţie şi un capac de stofă disponibil standard în negru şi opţional în argintiu antracit. Confortul acustic şi cel termic ale soft topului panel bow sunt mult superioare unui soft top convenţional. În acelaşi timp, este mai uşor cu 40% decât hard topul retractabil al actualului model.

Acoperişul este acţionat de un motor electric care permite deschiderea sau închiderea în doar 18 secunde, prin apăsarea unui buton, inclusiv în mişcare la viteze de până la 50 km/h. Compartimentul variabil al soft topului permite extinderea capacităţii portbagajului de la 300 la 385 de litri atunci când acoperişul este închis.

Tehnologia mild-hybrid 48V este prezentă al noul BMW M440i xDrive Cabriolet şi la toate variantele diesel pentru a impulsiona dinamica şi eficienţa. Generatorul-starter 48V şi cea de-a doua baterie permit generarea unei cantităţi mai mari de energie la frânare şi stocarea ulterioară.

Această energie este utilizată pentru alimentarea sistemului electric, uşurarea sarcinii motorului termic şi creşterea puterii acestuia. Generatorul-starter produce un efect de impuls electric care oferă instantaneu un plus de 8 kW/11 CP pentru depăşiri sau demaraje mai dinamice.

Mai mult, cu efecte importante asupra consumului, generatorul-starter permite funcţionarea sistemului start-stop şi în timpul deplasării, la viteze de până la 160 km/h, în modul coasting (la ridicarea piciorului după pedala de acceleraţie), precum şi la deplasări sub 3 km/h, ultimii metri înainte de oprire.

Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, care oferă 275 kW/374 CP, prezent la vârful de gamă este acompaniat de două motoare pe benzină, cu patru cilindri, ce generează puteri de 135 kW/184 CP la noul BMW 420i Cabriolet, respectiv de 190 kW/258 CP la noul BMW 430i Cabriolet.

Un propulsor diesel cu patru cilindri, ce dezvoltă 140 kW/190 CP, propulsează noul BMW 420d Cabriolet. Acest motor special, asemenea celui cu şase cilindri dispuşi în linie de la noul BMW 430d Cabriolet, dispune acum de tehnologie BMW TwinPower Turbo cu două turbine. Cele două turbocompresoare de dimensiuni diferite asigură şi o livrare foarte rapidă a puterii la noul BMW M440d xDrive Cabriolet. Toate modelele îndeplinesc standardul de emisii Euro 6d.

Transmisie Steptronic cu opt trepte disponibilă standard pentru toate variantele de model, cu opţiunea unor clapete de schimbare a vitezelor şi noua funcţie Sprint.

Redactor șef Adevărul Auto Debut în presă în 2001 la MotoLife. Din 2003 au urmat 9 ani și jumătate de presă auto la ProMotor. Contribuții editoriale: Autobis, Cavaleria.ro, România Liberă, Viteze.ro, 4×4 Adventure, Anuarul Auto Ziarul Financiar, Catalogul Racing Wheels, Adevărul Weekend.

Copia unicatului: Cum a apărut, din nimic, o altă Sintura și care e povestea originalului

Noua Zeelandă este genul acela de țară de la capătul pământului unde ai putea paria că se află monștri subacvatici milenari sau gnomi, fiind o sursă aproape inepuizabilă de surprize și lucruri neobișnuite. Pentru iubitorii GT-urilor ciudate și deosebit de rare, Noua Zeelandă chiar este o nirvana, căci altfel nu s-ar putea explica renașterea, în acel loc, a nu una, ci două mașini Sintura. Asta în condițiile în care ar fi trebuit să existe doar una.

Citește articol »

Cum a aterizat „Batmobile-ul”: Un circuit uitat și un motor schimbat pe genunchi

În istoria curselor de turisme, una marcată de multiple schimbări de regulamente și chiar mai multe modele legendare, BMW-ul 3.0 CSL are o reputație aparte. Profitând de niște interpretări inteligente ale regulamentului, bavarezii au creat, în urmă cu mai bine de 50 de ani, un coupe a cărui aerodinamică îl punea la ani lumină de rivali, detaliile exterioare fiind rivalizate doar de cele de sub capotă. Chiar și așa, prea puțini își mai amintesc cum a decurs prima întrecere a celebrului „Batmobile”.

Citește articol »

Ultimul recital pentru bătrânul tenor: Cum a reușit Joest Racing să bată monolitul Mercedes-Sauber

În mai 1989, Campionatul Mondial de Anduranță venea pentru prima sa reprezentație pe pământ european, mai exact pe fostul circuit de Formula 1 Dijon-Prenois. Ceea ce ar fi trebuit să fie un galop de sănătate pentru echipa de uzină Mercedes-Sauber a devenit, însă, cântecul de lebădă al celui mai faimos model din istoria Grupei C, Porsche-le 962. Reușita, semnată de formația lui Reinhold Joest prin piloții Bob Wollek și Frank Jelinski este notabilă și pentru că abia recent, în cursa de șase ore de la Spa-Francorchamps din acest an, am putut asista la o nouă victorie pentru un Porsche privat la nivel de campionat mondial – după o pauză de 35 de ani.

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.