A treia generație Mercedes-Benz Sprinter

Mercedes-Benz Vans se transformă într-un furnizor de soluții de transport și mobilitate cu a treia generație Mercedes-Benz Sprinter.

Noua generație Mercedes-Benz Sprinter poate fi configurată în peste 1.700 de versiuni, aici luând în calcul tipul de caroserie, soluția de propulsie, designul cabinei, lungimea mașinii, masa maximă și înălțimea compartimentului de încărcare. Sprinter este oferit pentru prima dată și în versiune cu tracțiune față, pe lângă clasica propulsie sau tracțiune integrală.

Versiunile cu tracțiune față oferă avantajul unei sarcini utile mai mari cu 50 kg comparativ cu o versiune similară dar cu tracțiune spate, iar podeaua de încărcare este mai joasă cu 80 mm. Printre premierele aduse de noua generație se numără și două cutii de viteze pentru versiunile cu tracțiune față. Este vorba despre o unitate automată cu 9 trepte și convertizor de cuplu – o premieră în segmentul vehiculelor comerciale ușoare, și una manuală cu 6 rapoarte.

Noua generație poate oferi până la 17 metri cubi spațiu cargo și o masă maximă de 5.5 tone.

Cine optează pentru o tracțiune față poate merge până la o sarcină de 5.5 tone și motorizări de până la 175 CP. Cei care optează pentru o tracțiune spate pot merge până la o sarcină de 5.5 tone și propulsoare de până la 190 CP. Versiunile integrale pot fi echipate cu motorizări de până la 190 CP, dar cu o masă de maxim 5 tone.

Mercedes PRO Connect va oferi la debut 8 pachete: Optimised Assistance, Efficient Fleet Management, Improved Navigation, Efficient Driving Style Analysis, Simplified Fleet Communication, Digital Records, Mobile Vehicle Access, Mercedes-Benz Vans Data Interfaces.

Optimised Assistance – Va permite utilizarea vehiculului cât mai eficient, lucrările de întreținere sau reparațiile fiind programate astfel încât modelul să fie cât mai puțin timp imobilizat. Intervalul de revizie pentru noul Sprinter este de 60.000 km sau doi ani pentru versiunile cu tracțiune spate sau de 40.000 km sau doi ani pentru cele cu tracțiune spate.

Cine optează pentru serviciile Mercedes PRO connect va beneficia de analiza în timp real a uzurii mașinii, și programării pentru întreținere astfel încât să nu se ajungă la imobilizări ale mașinii cauzate de defecțiuni.

Efficient Fleet Management – Permite managerilor de flotă să vizualizeze în timp real poziția mașinilor, rutele lor, timpii estimați, poate efectua modificări în timp real ale rutelor pentru a crește eficiența distribuției. Improved Navigation – Sistemul poate modifica automat ruta, în funcție de datele din trafic. În același timp, sistemul Mercedes PRO poate, analizând date statistice despre trafic, să facă sugestii privind optimizarea rutelor.

Efficient Driving Style Analysis – Sistemul oferă atât celui de la von cât și managerului de flotă informații privind stilul de condus, date care pot conduce la optimizarea stilului de condus. Poate fi optimizat consumul și redusă uzura mașinii, deci o flotă mai eficientă.

Simplified Fleet Communication – Comunicare directă dintre managerul de flotă și șofer înseamnă eficiență și eliminarea confuziilor. Managerul de flotă poate trimite mesaje via Mercedes PRO connect.

Digital Records – Toate informațiile privind tururile complete sunt disponibile oricând și pot fi accesate de cel de la volan și managerul de flotă. Stfel pot fi optimizate rutele.
Mobile Vehicle Access – Anumite funcții ale mașinii pot fi accesate de la distanță, mașina poate fi verificată dacă este securizată grație conexiunii la internet de la bord.

Mercedes-Benz Vans Data Interfaces – Este o interfață care permite integrarea într-o flotă deja existentă, chiar dacă acea flotă este compusă din modele de la alte mărci.

Serviciul va fi disponibil la debut în 19 țări din Europa. Sistemul MBUX, proaspăt lansat pe A Class, aduce la interior un display de 7 inch sau de 10.25 inch. Sistemul este echipat cu un SIM care oferă conectivitate LTE la bordul mașinii, permite crearea unui hotspot.

La nivel mondial, 50% dintre modelele Sprinter înmatriculate au trecut prin mâna unui carosier, iar în Europa vorbim despre un procent de 60%. De aceea, Mercedes-Benz a înființat în 2006 propria divizie – Bodybuilder Center – prin intermediul căreia dorește să răspundă oricăror nevoi venite din partea clienților.

Sunt disponibile 5 versiuni de ampatament, de la 3.250 mm până la 4.325 mm. Noul Sprinter poate ajunge, cu remorcă, la un tonaj de 8.75 tone.
Noua generație Mercedes-Benz Sprinter poate fi comandată de acum, livrările vor demara în iunie. Prețul versiunii de bază, în Germania, fiind de 19.990 euro. Noua generație Mercedes-Benz Sprinter va avea și o versiune electrică, modelul putând fi comandat anul viitor.

Redactor șef Adevărul Auto Debut în presă în 2001 la MotoLife. Din 2003 au urmat 9 ani și jumătate de presă auto la ProMotor. Contribuții editoriale: Autobis, Cavaleria.ro, România Liberă, Viteze.ro, 4×4 Adventure, Anuarul Auto Ziarul Financiar, Catalogul Racing Wheels, Adevărul Weekend.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Test Drive Fiat 500e

Îmi era dor de 500, de Fiat 500, dar de unul nou, de unul după care copii să se întoarcă zâmbind. Au trecut câțiva ani din 2007, moment în care m-am întâlnit cu noul Fiat 500e. Dar este și adevăr în vorba…” Lucruri bune se întâmplă doar celor care au răbdare.”

Citește articol »

Poveste de succes – BMW M3 / M4 Competition

Într-un război continuu al cifrelor și performanțelor tot mai bune, cred că modelele sport trebuie cumpărate pentru sufletul lor, pentru ceea ce transmit și pentru plăcerea pe care o oferă celui de la volan în fiecare zi. După ce am condus noile BMW M3 Competition și M4 Competition pe circuit, am realizat că cele de mai sus au fost teme de referință pentru inginerii de la BMW.

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.