Test Drive BMW 840i Gran Coupé – Mai aproape de 5 sau de 7?

BMW 840i Gran Coupé
În gama BMW, întrebarea de mai sus poate fi una firească – este versiunea Gran Coupé a Seriei 8 poziționată mai aproape de confortul din Seria 7 sau de polivalența din Seria 5. Am testat versiunea 840i pentru a afla.

Îmi amintesc foarte bine discuțiile de acum câțiva ani cu inginerii BMW despre vechea Seria 6, ieșită din producție în 2018 și despre planurile BMW de a înlocui acel model cu unul mai sportiv, cu un spirit mai dinamic și chiar mai plăcut de condus. Practic, tot ceea ce auzisem atunci, aveam să descopăr începând cu 2018, când bavarezii au lansat noua Seria 8, inițial cu o caroserie de Coupé, apoi de Cabriolet și ulterior de Grand Coupé, versiunea cu patru portiere.

Încă de la primele imagini era clar că la nivel vizual, Seria 8 era una dintre cele mai impresionante mașini pe care le poți vedea pe stradă, lucrurile fiind neschimbate și acum, pentru că nu ai cum să nu-ți lipești imediat ochii de superbele forme ale caroseriei, alungită precum o picătură de apă. Capota lungă, geamurile fără ramă și partea puternic plonjată din spate sunt un deliciu al fanilor de caroserii coupé, chiar dacă aici vorbim despre o versiune cu patru portiere. Însă, inevitabil, mi-am pus întrebarea – de ce Seria 8 și nu 7 sau 5? Care sunt diferențele.

După câteva sute de km la volan lucrurile au devenit destul de clare pentru că Seria 8 are propriu său univers și se delimitează mai mult decât m-am așteptat față de ambele modele alăturate din gama BMW. În primul rând, trebuie să ne raportăm la sportivitate, pentru că Seria 8 este fără niciun dubiu cel mai sportiv model dintre cele trei. Poziția de conducere este mai joasă, setarea trenului de rulare este mai rigidă, direcția pare mult mai precisă, cu mai mult feedback la limită, cutia de viteze automată cu 8 trepte lucrează extrem de rapid atunci când ai nevoie de o succesiune de trepte, iar modul cum percepe șoferul tot ceea ce transmite mașina este la superlativ.

Din acest punct de vedere, alegerea este simplă, Seria 8 fiind clar cel mai dinamic și interactiv model de condus. Când vine vorba despre confort, chiar dacă setarea este una orientată spre dinamism, Seria 8 nu dezamăgește. Aș putea spune că este aproape la același nivel cu Seria 5 din acest punct de vedere, pentru că trenul de rulare adaptiv pare să facă minuni în modul Confort și trece elegant peste denivelări. Chiar dacă acestea se simt, ele nu transmit vibrații nedorite spre habitaclu. Este adevărat că Seria 7 este într-o cu totul altă poveste când vine vorba despre confort, dar până la urmă asta este și menirea ei.

Echipată cu motorizarea pe benzină, de 3,0 litri, versiunea 840i dezvoltă o putere de 333 CP, ceea ce îi asigură o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 5,4 secunde. Pentru o limuzină-coupé de acest calibru, performanțele sunt foarte bune și cred că această motorizare este potrivită pentru Seria 8, însă, evident, pentru cei care vor mai mult există cei 530 CP ai versiunii M850i.

Elasticitatea propulsorului este perfect pusă în valoare de excelenta cutie de viteze automată cu 8 trepte, ceea ce face ca în orice regim de funcționare răspunsul sistemului de propulsie să fie unul pe măsura sportivității așteptate. Modurile de rulare au și ele un aport important în rețeta Seriei 8 pentru că trecerea de la modul Confort la Sport schimbă destul de mult mașina, iar comportamentul mașinii poate fi ajustat în funcție de condițiile de drum, de la un oraș aglomerat, la un drum de munte cu viraje.

La interior și exterior, Seria 8 poate fi echipată spectaculos în funcție de buget, cu echipamente aproape identice cu ceea ce este disponibil pentru Seria 7. De exemplu se poate opta pentru pachetul BMW Individual sau pentru cel M Sport, un exemplu de asemenea opțiuni fiind culoarea Individual a acestei mașini de test, care nu este regăsită în paleta standard de culori, ci aleasă la cerere. În rest, de la jantele de 20 de inchi, la superbele faruri cu Laser și la impresionantul sistem audio Bower&Wilkins, Seria 8 poate fi echipată după bunul gust și buget al fiecăruia.

Fișă tehnică BMW 840i xDrive Gran Coupé

Motor – benzină, turbo, L6, 2998 cmc, 333 CP@5500-6250 rpm, 500 Nm@1700-4000 rpm. / Transmisie – cutie automată cu 8 trepte, tracţiune integrală / Performanţe – 250 km/h v. max, 0-100 km/h în 5,4 secunde / Portbagaj – 440 litri / Rezervor – 68 litri / Dimensiuni – L/l/h (mm) 5074/1932/1401, ampatament – 3023 / Consum mediu declarat – 7,4 l/100 km / Preţ (euro cu TVA) – de la 99.008

  • BMW 840i Gran Coupé
  • BMW 840i Gran Coupé
  • BMW 840i Gran Coupé
  • BMW 840i Gran Coupé
  • BMW 840i Gran Coupé
  • BMW 840i Gran Coupé
Iubesc mașinile de mic, îmi place tot ceea ce ține de industria auto și am o experiență în jurnalismul auto de peste 14 ani, fiind fost Redactor-Șef la revista Auto Bild România și Director Editorial la revistele AUTO pro și 4×4. În acest moment, fac parte din echipa editorială Adevarul Auto și am propriul meu canal de YouTube unde testez cele mai noi masini.

Raël vous dit ce qui est réel : J’aurais pu être en F1

Cum ar fi fost dacă sinistrul Gregorian Bivolaru, cunoscut pentru cultul său cu influențe yoga care s-a transformat într-o rețea de proxenetism, ar fi iubit nu doar minorele, ci și cursele de mașini și, peste toate, OZN-urile și civilizațiile extraterestre? Ei bine, atunci am fi avut și noi, românii, un Claude Vorilhon autohton. Să explic.

Citește articol »

Anduranță în România, anul nou(ă)

O nouă ediție de campionat a demarat la final de martie, cu atât de multe aspecte de rezolvat, încât povestea pe care mi-am promis și v-am promis că o aștern a tot fost amânată, ca la ghișeu, până în ultima zi posibilă. Cu un asemenea termen de valabilitate, măcar vine cu discount de 30% din timpul istorisirii.

Citește articol »

Take a break: Cele mai interesante wagon-uri din motorsport

Cursele de turisme reprezintă, adesea, refugiul celor ce caută să se identifice ușor cu modelele care aleargă pe circuite. Cum în traficul de zi cu zi nu avem doar berline și hatchback-uri, era normal ca, uneori, în istoria motorsportului să consemnăm și câteva estate-uri, combi-uri sau break-uri – în funcție de cum vreți să le numiți. Am încercat, măcar parțial, să trec în revistă unele dintre cele mai interesante și, totodată, marcante break-uri din competiții și, ca o excepție de la regulă, nu m-am oprit la limita asfaltului.

Citește articol »

Mai bun ca un prim-ministru: Hugh Chamberlain

Recent, urmărind momentul festiv ce a urmat primei etape din Mondialul de Anduranță am observat că podiumul privaților din categoria supremă Hypercar aproape că nu este băgat în seamă, camera reținând doar pentru câteva secunde figurile celor ce ajunseseră în top 3 după aproape 10 ore de cursă. Astfel, nu este de mirare că unul ca Hugh Chamberlain, șef de echipă cu două titluri mondiale și o victorie de clasă la Le Mans, este, astăzi, aproape uitat. Mulți rețin, poate, mașinile înscrise de el, dar doar cei care au bătut paddock-urile de-a lungul și de-a latul lor în ultimele decenii pot vorbi și despre omul din spatele Chamberlain Motorsport.

Citește articol »

Ce experiență profesională aveți? Pilot Ferrari, pilot McLaren…

Ferrari și McLaren sunt echipele care au dat cei mai mulți campioni în istoria Formulei 1. Însă numărătoarea s-a oprit pentru aceste echipe în 2007, respectiv 2008. Ultimul campion Ferrari a venit de la McLaren, iar ultimul campion McLaren tocmai a anunțat că se mută la Ferrari. Cine a mai activat pentru ambii granzi și cu ce rezultate? Mihai și Alex deschid cartea de istorie.

Citește articol »

Ferrari, o istorie în galben cu aromă de frites belges

AF Corse a dezvăluit, recent, combinația de culori cu care va intra în luptă cel de-al treilea prototip 499P care va alerga în sezonul 2024 al FIA WEC. La scurt timp după ce ACO a publicat lista provizorie cu echipajele înscrise în următoarea ediție a cursei de 24 de ore de la Le Mans, am putut să lăsăm bălți de salivă în dreptul imaginilor cu primul Ferrari pe care-l va pilota, într-un campionat mondial, polonezul Robert Kubica. Mașina va fi galbenă – foarte galbenă – iar asta m-a pus pe gânduri.

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.