Sim Racing: Sebastian Apostol și West Competition Racing primesc nominalizarea BMW Motorsport în cadrul SRO eSports 2023

Locul al cincilea la categoria Silver în campania de debut desfășurată în 2022 și o serie de alte performanțe notabile au determinat BMW Motorsport să numească un pilot român dintr-o echipă românească pentru campania din seria europeană de sprint GT World Challenge, disputată în mediul de simulare Assetto Corsa Competizione. Sebastian Apostol va concura împotriva celor mai buni sim raceri din lume la Monza, Paul Ricard, Spa-Francorchamps, Nurburgring și Barcelona.

Votul de încredere din partea BMW Motorsport încununează cei trei ani de progres ai scenei naționale de sim racing, pe fondul organizării sezoanelor competiționale interne din Racing League Romania și a participărilor internaționale tot mai meritorii. Sebastian Apostol a continuat să performeze după campania SRO eSports 2022, reușind să se claseze pe poziția a noua cu echipajul West Competition Racing în ierarhia cumulată a VCO x Simgrid World Cup și pe poziția a opta în cea mai importantă competiție a iernii – seria VCO x LFM Flextreme.

Prima prezență a echipei românești West Competition Racing în seria europeană de sprint de sub egida SRO eSports a avut loc în finala sezonului 2021. La Spa-Francorchamps reușeau să se califice atunci Victor Nicolae și Sebastian Apostol cu modelele BMW M6 GT3, lăsând pe dinafară piloți ai unor echipe ce beneficiau de susținerea uzinei. Gruparea autohtonă a rămas fidelă mărcii, reușind câteva repere importante: finalele BMW SIM Live pentru Victor Nicolae în 2021 și 2022, locul secund în IGTC la finele celor 12 ore de la Bathurst și locul al patrulea după 24 de ore la Spa, ambele rezultate la categoria Silver.

”Planul nostru de a fi în atenția uzinei a fost accelerat de noul calendar SRO, care separă grilele din Sim Pro Series (competiție offline) și Europe Sprint, ceea ce a deschis niște locuri pe lângă echipa-fanion BS+ Competition. În ultimele luni mereu am avut ca obiectiv să fim al doilea BMW după cel oficial, sau primul când aceștia absentau. Acum că am primit această șansă, trebuie să demonstrăm că Sebastian poate încheia sezonul de sprint pe primul loc între modelele M4 GT3”, a afirmat managerul Alexandru Șiclovan.

Planurile echipei pentru 2023 gravitează în jurul SRO eSports, organizatorul care reunește, prin prisma prestigiului și a fondului de premiere, elita disciplinei. ”Ar fi fost dificilă și lupta la categoria Silver a seriei europene de sprint, însă onoarea de a reprezenta BMW la categoria Pro se transformă imediat într-o mare responsabilitate pentru mine. Fondul de premiere aferent victoriei din Racing League Romania a fost deja investit într-o serie de upgrade-uri tehnice din partea producătorului Simagic, cu care mă simt încrezător că pot să evoluez solid în noul sezon”, precizează Sebastian Apostol.

West Competition Racing va reveni și în competiția mondială de anduranță (IGTC), pentru care a recrutat o serie de nume importante. În primul rând, revine Victor Nicolae la echipa care l-a consacrat: ”După o aventură de câteva luni în care am experimentat un alt mod de lucru, mă întorc cu convingerea că putem depăși reperele de anul trecut. Vrem titlul seriei de anduranță la categoria Silver, iar șansa pe care o primește acum Sebastian din partea BMW Motorsport mă face mândru, dar și responsabil să-i ofer susținerea de care sunt capabil.”

Pe lângă revenirea lui Victor, în ultimele luni au fost integrați în echipă Marco Jonkers (Țările de Jos), Tadas Juknevicius (Lituania), Harris Mitropoulos (Grecia), Zaahir Essa (Africa de Sud), Marco Wong (Hong Kong) și Geert Fischer (Țările de Jos). Toți aceștia iau parte în luna martie la calificările pentru competițiile SRO eSports 2023. Pregătirea în această perioadă are loc în campionatul RCI eSports, unde BMW-ul pilotat de Apostol și Miclea a reușit un fantastic loc secund la finele celor 6 ore de la Imola. Totodată, Apostol și Jonkers s-au aflat printre cei 16 piloți calificați în marea finală a regiunii EMEA din cadrul Logitech G Challenge.

Despre SRO ESPORTS 2023
Proiectul reuneşte 5 campionate – SIM PRO, seria mondială de anduranță Intercontinental GT Challenge (unde West Competition Racing are două echipaje calificate) şi 3 campionate continentale de sprint – Asia, America şi Europa, cu un buget total de premiere de 163.500 Euro. Campionatul European de sprint este cel mai important din seriile continentale, cu un buget de premiere de 12.000 Euro la categoria PRO, unde Sebastian a primit nominalizarea BMW Motorsport, iar pentru echipa românească WCR a mai reușit calificarea și Marco Jonkers.

Alexandru Șiclovan este jurnalist și antreprenor în domeniul sporturilor cu motor, promotor al sim racingului românesc și fondator al echipei West Competition Racing, campioană națională de anduranță în divizia turismelor.

Radical Cup: George Cațan, învingător de la primul start

Dacă la MotoRC grila clasei regină arată mai bine decât anul trecut iar în Romanian Endurance Series asistăm la o creștere continuă a efectivelor de turisme, Radical Cup și-a început al treilea an cu tot atâtea mașini precum debuta conceptul, în 2021. În schimb, a punctat la capitolul competitivitate, cu manșe strânse la categoriile PRO 1500 și SR1 Cup.

Citește articol »

MotoRC: Ceasul al 12-lea, vremea primei victorii pentru Marian Pivniceru

Numărul 12 era considerat de mulți un viitor învingător în cursele MotoRC. Al șaptelea sezon al competiției a adus și confirmarea pentru Marian Pivniceru, cel mai recent nume care se adaugă pe lista câștigătorilor de la clasa regină. Înaintea sa, 33 de curse au fost împărțite de doar 7 piloți: Cătălin Cazacu, Bogdan Vrăjitoru, George Cațan, Martin Choy, Vlad Neaga, Ionuț Mistode și Milen Georgiev.

Citește articol »

Presiunile din IMSA: Câștigătorul de la Daytona le-a depășit, iar constructorii de la GTD le-au aplicat cu succes pe ceafa organizatorilor

International Motorsports Association (IMSA) este organizația care guvernează, de peste o jumătate de veac, cel mai important campionat de anduranță cu mașini sport (prototipuri, dar și GT-uri) din America de Nord. Sub titulatura actuală, IMSA Weathertech Sportscar Championship, seria a trecut printr-o schimbare la față odată cu restructurarea categoriilor și apariția noului grup de prototipuri. Dar mai multe scandaluri recente te fac să-ți pui întrebarea: este acesta doar un castel de nisip spre care se apropie valul necruțător?

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.