Sim Racing: Românii acced în premieră în Intercontinental GT Challenge eSports

West Competition Racing marchează o bornă istorică pentru sim racingul românesc, Victor Nicolae Sebastian Apostol, Dragoș Simion și Andrei Miclea reușind calificarea în cadrul seriei mondiale de anduranță a celui mai important organizator din mediul Assetto Corsa Competizione – SRO eSports. Sezonul va începe sâmbătă, 21 mai, cu întrecerea de 12 ore de la Bathurst.

Comasarea celor trei campionate continentale de anduranță (Europa, Asia și America) într-o unică serie globală de către SRO eSports a sporit nivelul valoric al grilei ce numără 49 de echipaje. Printre acestea se numără, pentru prima oară, și o echipă românească. Bathurst, Spa-Francorchamps și Kyalami au fost circuitele pe care s-au desfășurat calificările, iar la finele a peste 500 de tururi, reprezentanții clubului ce ocupă prima poziție în ierarhia națională au reușit să califice modelul BMW M4 GT3 în grupul celor 24 de la categoria Silver.

”Încă de la începutul anului, obiectivul nostru de grup a fost să dăm totul pentru a ne califica în competițiile de cel mai înalt nivel. În mod natural, ne-am îndreptat atenția către SRO eSports, arena în care-și dau întâlnire cele mai importante nume din Assetto Corsa Competizione”, a declarat Victor Nicolae. Acesta a definit programul de pregătire al echipei pe două coordonate: pe de o parte, a fost stimulată abilitatea de a purta bătălii intense, roată la roată, în formatul de sprint individual din Nxtgen World Tour, iar pe de alta au fost vizate cursele lungi de anduranță (6 ore) cu o componentă strategică și de concentrare specifică din cadrul Simgrid Endurance Cup și Coach Dave 1000.

”Cu protagoniștii din Nxtgen World Tour ne-am familiarizat în bătălii, iar acum ăi vom avea adversari în Intercontinental GT Challenge eSports. A fost o pregătire foarte eficientă pentru noi – Victor s-a luptat pentru titlu și a devenit vicecampion, eu am câștigat o cursă la Imola, iar Dragoș a venit pe podium pe Hungaroring” spune Sebastian Apostol înaintea primei runde. Îl completează Dragoș Simion: ”Prima etapă vine foarte repede, cât suntem încă implicați pe mai multe fronturi, fiind în lupta pentru titlul din RLR BMW GT Challenge. Ulterior, vom avea posibilitatea să ne dedicăm 100% parcursului din IGTC, iar cursa de la Kyalami o aștept cu cea mai mare nerăbdare, date fiind succesele repurtate aici în Logitech G Challenge.”

BMW va fi reprezentată la categoria Pro a IGTC de un echipaj cu sprijin de uzină înscris de BS+ Competition și de alte trei formații, iar la categoria Silver de West Competition Racing și de reprezentanții echipei lui Romain Grosjean, R8G. Designul folosit de echipa românească este inspirat de creația lui Šarūnas Ramoška pentru Falken Motorsports la finala VLN din 2017, dar și de actualele culori folosite de BMW Motorsport Junior Team în competițiile europene de sub egida SRO. Clipul de prezentare al modelului BMW M4 GT3 #33 poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=dZAwZITVm8I

Jurnalist și antreprenor în domeniul sporturilor cu motor, promotor al campionatului virtual Racing League Romania și fondator al echipei West Competition Racing, campioană națională de anduranță în divizia turismelor.

Racing League Romania: Rocadă semnificativă la vârful ierarhiei

O cursă perfectă pentru Walk Racing, coroborată cu penalizările încasate de echipajul Adevărul Auto, a reconfigurat ordinea din clasamentul general. VSG Racing și-a trecut în cont titlul categoriei Am cu două etape înaintea finalului de sezon, iar echipajele ce au reprezentat RLR în cel de-al doilea weekend al Romanian Endurance Series au consolidat poziția de lider a echipei.

Citește articol »

Racing League Romania: Egalitate perfectă la cota 2

După cinci etape în care victoriile s-au jucat la diferențe foarte mici, toți adversarii campionilor en-titre au întâmpinat dificultăți în runda olandeză de la Zandvoort. Walk Racing revin astfel la doar patru puncte de liderii din clasamentul general. Cele trei pretendente au fiecare câte două pole-uri și două victorii în actuala campanie!

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.