România intră cu fast în arena GT World Challenge eSports 2022

Sebastian Apostol, Dragoș Simion și Andrei Miclea au obținut calificarea în cadrul seriei americane de sprint a celui mai important organizator din mediul Assetto Corsa Competizione – SRO eSports. Este pentru prima oară când România are reprezentanți angajați într-un sezon complet la acest nivel.

După cinci etape din totalul de nouă programate în actualul sezon al Racing League Romania, un singur punct separă la vârful clasamentului echipajele Sebastian Apostol/ Dragoș Simion și Victor Nicolae/Andrei Miclea. Toți cei patru au declarat încă de la începutul anului că ambițiile lor nu se rezumă în 2022 la seria internă, ci vor viza evoluții cât mai solide pe plan internațional.

Victor Nicolae a fost un deschizător de drumuri în acest sens, semnând anul trecut prezențe românești în premieră la competițiile patronate de Renault-Alpine, respectiv BMW Motorsport. Împreună cu Sebastian Apostol, a asigurat continuitatea selecționatei naționale în cadrul SimGrid Endurance Cup, apoi Dragoș Simion a câștigat selecția națională Logitech G Challenge și a mers mai departe către finala wildcard-urilor din regiunea EMEA. Chiar dacă toți sim racerii români sunt conștienți că seriile propuse de SRO eSports reprezintă cel mai ridicat standard de competitivitate, componenții West Competition Racing au decis să-și joace șansa împotriva unor adversari redutabili și s-au înscris în calificări.

Sistemul de accedere în aceste campionate s-a modificat în 2022. S-a renunțat la calificările aferente fiecărei etape, care au dus la primele prezențe ale românilor în finala europeană de sprint de anul trecut. În schimb, au fost propuse perioade unice de calificare pentru fiecare serie continentală, care oferă accesul acelorași piloți de-a lungul întregului sezon. Acest element vine în ajutorul echipelor de eSports care vizează parteneriate stabile și pot garanta astfel expunerea în cea mai mediatică arenă din Assetto Corsa Competizione.

Victor Nicolae a fost multă vreme în cărți pentru unul dintre cele 24 de locuri rezervate categoriei Silver în seria europeană de sprint, însă două dintre cele trei circuite alese de organizatori nu se pliau pe punctele forte ale modelului BMW M4 GT3. ”S-a văzut că doar la Monza aveam șanse în fața piloților Bentley, care au monopolizat grila. Simt că am dat totul de-a lungul acestor săptămâni, iar diferența față de primul BMW a fost mai mică de două zecimi pe fiecare pistă”, a declarat Nicolae, care a încheiat cu al patrulea timp dintre modelele BMW și al 30-lea în clasamentul cumulat.

Pe de altă parte, dat fiind că nu există restricții de ordin geografic (ci doar legate de calitatea conexiunii la Internet), numeroși europeni au preferat să vizeze seria americană de sprint. Sebastian Apostol a fost mereu în avanposturi, calificându-se fără emoții cu al optulea timp și primul dintre piloții BMW. În ultima zi, Dragoș Simion (BMW) și Andrei Miclea (Honda) au depășit totalul de 300 de tururi pe serverele SRO eSports și au fost recompensați pentru efortul lor, reușind să găsească miimile de secundă necesare pentru a sărbători un rezultat istoric pentru România.

SRO eSports GT World Challenge America Sprint propune un calendar cu cinci etape: Zolder (23 aprilie), Silverstone (28 mai), Kyalami (25 iunie), Donington (9 iulie) și Laguna Seca (13 august). Cursele vor avea o durată de 60 de minute, iar fondul de premiere depășește valoarea de 5000€. Piloții s-au familiarizat cu primele trei circuite în calificări, Donington a fost gazda unor victorii pentru toți cei trei români (Apostol și Simon în RLR, Miclea în seria internațională AOR), iar Laguna Seca urmează în programul actualului sezon RLR și a fost etapă în seria pregătitoare Nxtgen World Tour, în care piloții West Competition Racing se situează în Top 10 la jumătatea sezonului.

Jurnalist și antreprenor în domeniul sporturilor cu motor, promotor al campionatului virtual Racing League Romania și fondator al echipei West Competition Racing, campioană națională de anduranță în divizia turismelor.

Racing League Romania: Rocadă semnificativă la vârful ierarhiei

O cursă perfectă pentru Walk Racing, coroborată cu penalizările încasate de echipajul Adevărul Auto, a reconfigurat ordinea din clasamentul general. VSG Racing și-a trecut în cont titlul categoriei Am cu două etape înaintea finalului de sezon, iar echipajele ce au reprezentat RLR în cel de-al doilea weekend al Romanian Endurance Series au consolidat poziția de lider a echipei.

Citește articol »

Racing League Romania: Egalitate perfectă la cota 2

După cinci etape în care victoriile s-au jucat la diferențe foarte mici, toți adversarii campionilor en-titre au întâmpinat dificultăți în runda olandeză de la Zandvoort. Walk Racing revin astfel la doar patru puncte de liderii din clasamentul general. Cele trei pretendente au fiecare câte două pole-uri și două victorii în actuala campanie!

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.