Racing League Romania: Trei sim raceri români încep parcursul în seria internațională World Tour

Victori Nicolae, Sebastian Apostol și Dragoș Simion își vor măsura forțele cu nume importante ale mediului de simulare Assetto Corsa Competizione de-a lungul a opt săptămâni de cursă, în paralel cu bătălia pentru titlu în campionatul intern.

Toamna anului trecut a adus o serie de performanțe individuale pentru România în sfera competițiilor de pilotaj virtual. Victor Nicolae a devenit primul reprezentant al țării care se califică în finala BMW SIM Time Attack, iar Dragoș Simion și Sebastian Apostol au încheiat selecția națională Logitech G Challenge pe primele două poziții. Victor și Sebastian au reușit apoi să surclaseze piloți oficiali BMW pentru a ajunge pe grila rundei finale a SRO eSports Sprint Europe, stabilindu-și ca obiectiv de echipă participarea în 2022 în campionatele patronate de organizația condusă de Stephane Ratel.

Progresul românilor a fost ilustrat și pe frontul competițiilor de anduranță printr-un program complet în SimGrid Endurance Cup cu BMW M6 GT3, unde au punctat în etapele de șase ore de la Monza (noiembrie 2021) și Mount Panorama (februarie 2022), fiind foarte aproape de acest prag și la Kyalami și Spa-Francorchamps. Pasul următor este descris de Victor Nicolae: ”Arena cea mai puternică este cea organizată de SRO, unde orice calificare românească ar fi un rezultat mare, căci și seria europeană de sprint, și cea mondială (IGTC) de anduranță au doar 24 de poziții deschise la categoria Silver, unde ne încadrăm. Pentru asta ne pregătim intens, iar până în luna aprilie se potrivește de minune calendarul World Tour by NXTGEN Racing, unde ne putem compara cu valori certe, de la care avem multe de învățat.”

Lista de înscrieri pentru World Tour include nume precum Tinko van der Velde (Williams eSports), Luke Whitehead (R8G – Romain Grosjean Academy), Ivan Shermetinskii (Jean Alesi eSports Academy) sau Darren King (R8G). RLR înscrie tripleta formată din Nicolae, Apostol și Simion în cele opt curse a câte 90 de minute ce vor avea loc în fiecare marți, de la ora 21:30, și vor putea fi urmărite pe canalul de Youtube Rapid eSports într-un stream alternativ din cele trei cockpituri.

Dincolo de antrenamente, reprezentanții României au depus un efort susținut și pentru o prezentare grafică de excepție în cadrul World Tour, printr-o fidelă adaptare pe noul BMW M4 GT3 a designului special afișat de Falken Motorsport la finala VLN 2017. Reproducerea acelei mașini va fi pilotată de  Victor Nicolae, în timp ce variații cromatice în acord cu preferințele piloților vor fi în mâinile lui Sebastian Apostol și Dragoș Simion.

Prima etapă a World Tour (Season 1) va avea loc pe traseul olandez de Grand Prix de la Zandvoort și va putea fi urmărită aici:

Calendar World Tour by NXTGEN Racing

  1. Zandvoort – 15 februarie
  2. Imola – 22 februarie
  3. Laguna Seca – 1 martie
  4. Kyalami – 8 martie
  5. Snetterton – 15 martie
  6. Bathurst – 22 martie
  7. Hungaroring – 29 martie
  8. Misano – 5 aprilie
Jurnalist și antreprenor în domeniul sporturilor cu motor, promotor al campionatului virtual Racing League Romania și fondator al echipei West Competition Racing, campioană națională de anduranță în divizia turismelor.

Racing League Romania: Rocadă semnificativă la vârful ierarhiei

O cursă perfectă pentru Walk Racing, coroborată cu penalizările încasate de echipajul Adevărul Auto, a reconfigurat ordinea din clasamentul general. VSG Racing și-a trecut în cont titlul categoriei Am cu două etape înaintea finalului de sezon, iar echipajele ce au reprezentat RLR în cel de-al doilea weekend al Romanian Endurance Series au consolidat poziția de lider a echipei.

Citește articol »

Racing League Romania: Egalitate perfectă la cota 2

După cinci etape în care victoriile s-au jucat la diferențe foarte mici, toți adversarii campionilor en-titre au întâmpinat dificultăți în runda olandeză de la Zandvoort. Walk Racing revin astfel la doar patru puncte de liderii din clasamentul general. Cele trei pretendente au fiecare câte două pole-uri și două victorii în actuala campanie!

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.