Racing League Romania: Top 3 mai apropiat după victoria Walk Racing

După ce au fost aproape de a câștiga la Imola și Nurburgring, titularii Walk Racing eSports s-au impus cu plecare din pole position la Snetterton, într-o nouă cursă marcată de bătălia în patru pentru victorie și de penalizările care au afectat configurația podiumului.

Mihai Șuțeanu și Victor Taraș (Walk Racing) s-au asigurat de-a lungul săptămânii de calificări că toate celelalte echipaje vor pleca din urma lor în etapa a patra, alături de aceștia în prima linie aflându-se Victor Nicolae și Andrei Miclea (100% Sport), câștigătorii primei curse din sezon. Liderii din clasamentul general, Sebastian Apostol și Dragoș Simion (Adevărul Auto) se lansau doar de pe poziția a patra, fiind devansați de Alex Cascatău și Cristian Berindea (Aqirys Racing).

După două ore de cursă și o oră de deliberări în camera oficialilor, rezultatul final din această rundă a reprodus ordinea din calificări. În mod normal, un asemenea clasament ar putea trimite privitorul pe o pistă greșită, a unei desfășurări lipsite de emoție și de răsturnări de situație. Nu a fost deloc așa, dovadă fiind cele trei momente fierbinți dintre protagoniști. La start a surprins echipajul 100% Sport care, pentru prima oară în sezon, a ales să înceapă cu Andrei Miclea. Acesta s-a ridicat la nivelul așteptărilor și a rămas pe locul secund, păstrând un ecart rezonabil față de liderul Șuțeanu. După 50 de minute, între cei doi erau mai puțin de patru secunde, însă această diferență s-a dublat în momentul opririi la standuri, pe fondul unei inexactități în urma unui pilot întârziat. Avea să se dovedească crucială această pierdere, căci Victor Nicolae a petrecut mult timp pentru a recupera deficitul față de Victor Taraș în ora a doua, lipindu-se de lider abia în ultimul viraj al ultimului tur. Nicolae ar fi avut nevoie nu doar să treacă de mașina campionilor en-titre, ci și să pună un avans de 5 secunde pentru a compensa o penalizare încasată în trafic.

La peste 30 de secunde de învingători s-a tranșat disputa pentru poziția a treia. Dragoș Simion a arătat că se poate depăși la Snetterton, punând în aplicare un plan exersat cu echipa: ”l-am devansat pe Alex Cascatău în virajul al treilea după un model exersat de coechipierii mei în timpul săptămânii, într-un punct atipic al circuitului, în care puteai să-ți surprinzi adversarul. Pentru astfel de trăiri recomand tuturor să descopere sim racingul!” Sebastian Apostol a ajuns la limita de avertismente pe final de cursă și a încasat o penalizare de tip drive through, care l-a trimis din nou în urma BMW-ului M4 GT3 Aqirys Racing. Pentru a doua oară, depășirea s-a produs, însă comisarii au considerat că Apostol nu i-a lăsat destul loc pe ieșire lui Berindea și l-au sancționat cu 5 secunde, schimbând astfel destinatarul treptei a treia a podiumului. Astfel, urmăritorii reduc ecartul din clasament în raport cu echipajul Adevărul Auto, care rămâne pe prima poziție cu doar 11 puncte în fața colegilor din clubul Rapid eSports.

Bogdan Honțaru a revenit alături de Mihai Belașcu în echipajul Textar eSports, iar asta i-a readus în cercul învingătorilor la categoria Pro-Am. În schimb, am avut parte de noi câștigători la categoria Am – Cosmin Nechita și David Dumitrache (ASF) reușind un excelent loc 7 în clasamentul general de la Snetterton, după o serie de dispute intense de-a lungul celor două ore. Dragoș Simion păstrează prima poziție în clasamentul licențiaților, iar Rapid eSports punctează mai bine decât adversarii în runda a patra pentru a se distanța și mai mult în ierarhia cluburilor din RLR.

Următoarea etapă a RLR BMW GT Challenge va avea loc pe 7 martie februarie pe traseul britanic de la Brands Hatch.

Clasamente

Clasament general

 1. Adevărul Auto (Apostol/Simion) 80
 2. 100% Sport (Nicolae/Miclea) 69
 3. Walk Racing (Șuțeanu/Taraș/Moldovan) 66
 4. Aqirys Racing (Berindea/Cascatău) 47
 5. Textar eSports (Honțaru/Belașcu) 32

Cluburi

 1. FC Rapid 1923 eSports (Nicolae/Apostol/Simion/Miclea) 149
 2. Alex Cascatău Digital Motorsport (Berindea/Cascatău/Honțaru/Belașcu) 79
 3. Walk Racing eSports (Șuțeanu/Taraș/Moldovan/Dranca/Neg) 66

PRO-AM

 1. Textar eSports (Honțaru/Belașcu/Bușilă) 90
 2. Racelogic (Mihai/Feher) 66
 3. RavenSpeed Racing (Oprea/Pașa) 63

AM

 1. VSG Racing (Grama/Dăscălescu) 86
 2. ROED Racing (Zaharia/Pahonțu) 47
 3. ASF (Nechita/Dumitrache) 46

Licențiați

 1. Dragoș Simion 80
 2. Victor Nicolae 73
 3. Mihai Șuțeanu 70
Jurnalist și antreprenor în domeniul sporturilor cu motor, promotor al campionatului virtual Racing League Romania și fondator al echipei West Competition Racing, campioană națională de anduranță în divizia turismelor.

Racing League Romania: Rocadă semnificativă la vârful ierarhiei

O cursă perfectă pentru Walk Racing, coroborată cu penalizările încasate de echipajul Adevărul Auto, a reconfigurat ordinea din clasamentul general. VSG Racing și-a trecut în cont titlul categoriei Am cu două etape înaintea finalului de sezon, iar echipajele ce au reprezentat RLR în cel de-al doilea weekend al Romanian Endurance Series au consolidat poziția de lider a echipei.

Citește articol »

Racing League Romania: Egalitate perfectă la cota 2

După cinci etape în care victoriile s-au jucat la diferențe foarte mici, toți adversarii campionilor en-titre au întâmpinat dificultăți în runda olandeză de la Zandvoort. Walk Racing revin astfel la doar patru puncte de liderii din clasamentul general. Cele trei pretendente au fiecare câte două pole-uri și două victorii în actuala campanie!

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.