Racing League Romania înfruntă selecționata Greciei la Spa-Francorchamps

Racing League Romania vs Grecia
În această seară are loc primul eveniment internațional organizat de Racing League Romania în mediul Assetto Corsa Competizione, în parteneriat cu liga F1Axion din Grecia. Loturile naționale cuprind câte 20 de piloți, iar confruntarea se va da pe două fronturi, timp de două ore.

Universul competițiilor virtuale facilitează ștergerea granițelor, oferind ocazia concurenților din toată lumea să se întâlnească în simulatoarele preferate. Apariția Assetto Corsa Competizione a prilejuit formarea de ligi naționale tot mai puternice în Europa, iar obiectivele strategice ale Racing League Romania sunt împărtășite și de alte comunități similare. Dacă 2020 a fost anul consolidării competiției interne, în acest an prioritatea este de a conta la nivel european cu vârfurile de lance, cu protagoniștii campionatului.

În acest sens, grupul de organizare al RLR a demarat discuții cu reprezentanți ai altor țări, iar primul astfel de eveniment este cursa amicală cu oponenții din Grecia. Soluțiile tehnice și regulamentele sportive au fost aliniate pentru a oferi un cadru scalabil, ce va putea fi folosit și la întâlniri ulterioare, iar formatul agreat pentru seara de cursă este menit să păstreze neutralitatea. Fiecare țară își trimite câte 10 reprezentanți la categoria GT3 și alți 10 la categoria GT4, piloții fiind invitați să descopere secretele unor mașini cu care nu concurează în sezonul regulat.

Racing League Romania

Astfel, dintr-un pluton de 40 de mașini, doi sim raceri români (Maximilian Junger și Leo Borlovan) și alți doi din Grecia (Polemarhos Sarantidis și Giannis Syllaios) au optat pentru BMW M6 GT3, în timp ce familiarul BMW M4 GT4 putea fi o opțiune doar pentru adversarii eleni, fiind ales de Christos Nikiforos. Selecționata României îi cuprinde pe liderii la zi ai RLR BMW GT Challenge, Cristian Berindea și Andrei Bechir, care deschid listele la cele două categorii. Pe modele GT3 vom regăsi nume precum Alex Cascatău, Lucian Chirvase sau Mihai Rusu, în timp ce plutonul categoriei GT4 îi va include, printre alții, pe Victor Nicolae, Radu Dumitrescu, Marian Andrei și Cezar Toader.

La ora 21:30 va începe sesiunea de calificări de 20 de minute, care va fi urmată de cursa de două ore cu tranziție zi-noapte. Dacă în primele trei etape de campionat nu s-a concretizat amenințarea ploii, aceasta are șanse mult mai mari de a interfera cu parcursul din Munții Ardeni, complicând misiunea combatanților. O altă noutate a acestei curse este testarea sistemului de live stewarding, un grup de comisari având responsabilitatea de a analiza reluările incidentelor și de a dicta penalizările ce se cuvin chiar în timpul întrecerii.

Romania vs Grecia - Assetto Corsa Competizione

”Eficiența comunicării cu Lefteris Axiotis și colectivul ligii elene a făcut ca lucrurile să se lege imediat. Ne-am dat seama ambii, privind cursele omologilor, că suntem într-un punct evolutiv similar și că titularii și-ar dori o asemenea provocare, pentru a ști care le este nivelul actual. Suntem în plin sezon competițional: F1Axion a avut etapă pe 17 februarie, RLR va avea pe 21. Însă atunci când vrei ceva foarte tare, se găsește o cale – asta ne-au dovedit-o chiar concurenții care au acceptat invitațiile fără să clipească. Contăm pe suporteri, pe un spirit al tricolorilor care acum are ocazia de a se exprima și în sim racing. Pentru prima oară vom avea stream în limba engleză și sperăm ca această întrecere să reprezinte o carte de vizită pentru ambele comunități” a declarat Alexandru Șiclovan, promotor al Racing League Romania.

Transmisiunea poate fi urmărită pe contul de Youtube al Racing League Romania:

Selecționata României pentru cursa amicală cu Grecia

Categoria GT3

 1. Cristian Berindea
 2. Alex Cascatău
 3. Lucian Chirvase
 4. Mihai Rusu
 5. Tudor Mihai
 6. Sergiu Neagu
 7. Leo Borlovan
 8. Cătălin Tufeanu
 9. Maximilian Junger
 10. Vlad Tănăsescu

Categoria GT4

 1. Andrei Bechir
 2. Victor Nicolae
 3. Cezar Toader
 4. Marius Zanfir
 5. Marian Andrei
 6. Radu Dumitrescu
 7. Robert Prepeliță
 8. Rareș Oprea
 9. Alex Moș
 10. Paul Greavu

Romania vs Grecia - Assetto Corsa Competizione

Parteneriatul cu BMW România continuă în 2021

Racing League Romania a venit în întâmpinarea comunității de sim racing cu două sezoane regulate în decursul anului calendaristic 2020, precum și alte evenimente speciale alături de organizatorii Bucharest Gaming Week. Întrecerile au fost difuzate în direct pe pagina de Facebook BMW Romania și continuă să poată fi urmărite pe micile ecrane pe Telekom Sport. 2021 aduce tranziția către platforma Assetto Corsa Competizione, primul sezon al RLR în acest mediu desfășurându-se între lunile ianuarie și mai, cu modelul BMW M4 GT4.

Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

 

Calendar

Campionatul are programate 10 etape la interval de două săptămâni, între 10 ianuarie și 17 mai 2021. Circuitele vizitate sunt cele pe care se va concura în realitate în GT4 European Series (unde se pot compara timpii din simulator cu cei din realitate), la care se adaugă rundele din Intercontinental GT Challenge. Primele nouă etape vor avea durate alternative de una sau două ore, iar finala de pe circuitul spaniol de Grand Prix de la Barcelona se va ține pe parcursul a patru ore. 

 1. Suzuka (2h) – 10 ianuarie
 2. Nurburgring (1h) – 24 ianuarie
 3. Bathurst (2h) – 7 februarie
 4. Laguna Seca (1h) – 21 februarie
 5. Kyalami (2h) – 7 martie
 6. Paul Ricard (1h) – 21 martie
 7. Zandvoort (2h) – 5 aprilie
 8. Monza (1h) – 19 aprilie
 9. Spa-Francorchamps (2h) – 3 mai
 10. Barcelona (4h) – 17 mai

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Alexandru Șiclovan este jurnalist și antreprenor în domeniul sporturilor cu motor, promotor al sim racingului românesc și fondator al echipei West Competition Racing, campioană națională de anduranță în divizia turismelor.

Ferrari, o istorie în galben cu aromă de frites belges

AF Corse a dezvăluit, recent, combinația de culori cu care va intra în luptă cel de-al treilea prototip 499P care va alerga în sezonul 2024 al FIA WEC. La scurt timp după ce ACO a publicat lista provizorie cu echipajele înscrise în următoarea ediție a cursei de 24 de ore de la Le Mans, am putut să lăsăm bălți de salivă în dreptul imaginilor cu primul Ferrari pe care-l va pilota, într-un campionat mondial, polonezul Robert Kubica. Mașina va fi galbenă – foarte galbenă – iar asta m-a pus pe gânduri.

Citește articol »

Cel mai rapid magazin de lux din lume

Ediția din 1995 a cursei de 24 de ore de la Le Mans este faimoasă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, toți își amintesc victoria McLaren, o reușită imposibil de repetat ce a fost facilitată de ploaia torențială care a marcat ostilitățile mai bine de 12 ore. Memorabilă a fost, de asemenea, deziluzia legendarului Mario Andretti, care a ratat la mustață un succes ce i-ar fi întregit cariera ilustră. Mai rar se menționează, însă, povestea echipajului de pe ultima treaptă a podiumului.

Citește articol »

Britanicii Scuderiei: Hamilton a intrat în rândul unor legende precum Mansell sau Surtees

Suntem abia în luna februarie, sezonul de Formula 1 nici nu a început, dar vestea care a apărut recent cu privire la trecerea lui Lewis Hamilton de la Mercedes-AMG la Ferrari este, cel mai probabil, știrea anului în Marele Circ. Practic, ani de zile de zvonuri și discuții pe la colțuri capătă, în sfârșit, formă și sens în urma unui transfer care nu părea fezabil cu doar câteva zile înainte.

Citește articol »

Daytona 24H 2024: La sfatul bătrânilor, cu Risi și Penske

Ferrari și Porsche sunt marii câștigători ai ediției cu numărul 62 a cursei de 24 de ore de la Daytona, cea mai lungă întrecere profesionistă din Statele Unite. Dacă n-am cunoaște anul, am putea spune că vorbim de epoca romantică și mult mai naivă a motorsportului, crez reconfirmat și în clipa în care citim numele echipelor ce s-au impus în clasamentul general, respectiv la categoria GTD-Pro: Porsche-Penske Motorsport și Risi Competizione. Tocmai de aceea, atunci când multe publicații ies cu titlul „Victorie istorică…”, se pot extrage două înțelesuri.

Citește articol »

Formula 1 are o echipă cu nume nou care aduce aminte de fantomele trecutului

Formula 1 este competiția în care mixul complet dintre tehnologie, bugete gigant, inteligență, găselnițe noi și talent ar trebui să producă un spectacol de invidiat pe circuite. Vorbim, în fond, despre „Regina sporturilor cu motor”. Pentru 2024, însă, n-avem parte nici de noutăți, nici bugetele nu mai sunt (așa) de mari, iar singurele găselnițe apare atunci când citim lista cu numele echipelor, căci la nivelul talentelor nu găsim vreo schimbare – pentru prima dată în istoria competiției.

Citește articol »

Porsche-le „detestat în Belcar” și identitatea sa înșelătoare

Mulți fani belgieni spun că sezonul 1999 al Belcar, seria de anduranță pentru turisme și GT-uri a micuțului stat înghesuit de superputerile Europei, a reprezentat un punct de apogeu care nu a mai fost atins ulterior. În vârful acelui pluton din care n-au lipsit modele Viper, Lamborghini sau Marcos s-a aflat, însă, o mașină ce sfida regulamentul cu zâmbetul pe buze.

Citește articol »

Mingea e rotundă, dar la fel e și roata

O echipă de fotbal din Premier League ce sponsorizează o formație de curse? Poate părea ciudat, dar un mic constructor britanic a reușit să construiască acest pod între sportul rege și sporturile cu motor, pentru care ai nevoie de două „mingi”, nu doar una. Totul s-a întâmplat la mijlocul aniilor ’90, cu mult înainte de crearea campionatului Superleague Formula, într-o perioadă tumultuoasă în lumea curselor de GT-uri.

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.