Racing League Romania powered by BMW: Dezvoltarea platformelor de simulare, în centrul atenției la ultimul Gaming Marathon al anului

Racing League Romania
Adaptarea colectivului de organizare al Racing League Romania la reflectarea națională a trendurilor globale din sim racing este ilustrată în cadrul ultimului eveniment din 2020: un nou server a fost configurat pentru a permite această primă reuniune oficială a ligii în Assetto Corsa Competizione.

Fidelul soldat Assetto Corsa a ajuns la vârsta pensionării, după șase campanii în liga-fanion de sim racing a României, la aproape șase ani de la lansarea produsului Kunos Simulazioni. Dezvoltarea produsului s-a încheiat în momentul lansării succesorului, Assetto Corsa Competizione, în luna mai 2019, însă popularitatea și accesibilitatea produsului mainstream a făcut ca seriile naționale să-și calculeze judicios momentul tranziției, cu atât mai mult cu cât noua platformă a suferit de anumite ”boli ale copilăriei”.

2020 a adus însă tot mai multe streamuri cu miză în ACC, în virtutea asocierii cu Stephane Ratel Organisation, care s-a aliniat trendului internațional de oglindire a competițiilor reale în plan virtual. Astfel, seriile de top ale GT-urilor europene și americane, GT World Challenge, au primit un echivalent în universul sim racing, sub umbrela SRO eSports. Totodată, BMW Motorsport SIM Racing a anunțat în cadrul galei de final de an deschiderea către Assetto Corsa Competizione, acolo unde vor fi lunar etape dintr-o competiție oficială de time attack cu modelul M4 GT4.

Racing League Romania

Sute de ore și zeci de gigabytes de date au fost baza transpunerii cât mai fidele a challenger-ului de pe circuitele reale în platformele de simulare, ACC fiind unicul mediu în care se regăsesc în momentul de față toate modelele de categorie GT3 sau GT4 omologate de către FIA. Această varietate va fi evidențiată pentru prima oară într-un cadru oficial în România duminică, 13 decembrie, cu începere de la ora 20:00.

Protagoniștii RLR vor concura în cea mai lungă provocare a anului, timp de 90 de minute, într-o oglindire a cursei reale din cadrul Intercontinental GT Challenge ce se va disputa pe același traseu sudafrican de la Kyalami cu o zi înainte. În viața reală, echipajele Walkenhorst Motorsport cu sprijin oficial din partea uzinei se vor lupta timp de 9 ore pentru victorie și pentru titlul piloților în IGTC, iar în Racing League Romania sunt destui sim raceri de top care au optat pentru M6 GT3 sau M4 GT4 chiar și în cadrul unei etape cu toate opțiunile pe masă.

Racing League Romania

Din punct de vedere vizual, platforma Assetto Corsa Competizione permite spectaculoasa tranziție zi-noapte, iar pasionații vor avea ocazia să urmărească o cursă ce va începe și se va termina exact precum cea din realitate, însă pe simulator timpul se va scurge de șase ori mai repede. Echipa tehnică formată din Andrei Costea și Victor Nicolae a configurat un server Unix dedicat, din punct de vedere administrativ Lucian Chirvase a centralizat înscrierile și opțiunile concurenților, iar Alexandru Șiclovan va fi gazda transmisiunii directe.

În paralel, perspectiva onboard a campionului din Supercar Challenge, Alex Cascatău, va fi disponibilă la debutul său ca streamer în cadrul unui Gaming Marathon. Nu vor lipsi de la această cursă niciunul dintre campionii sezoanelor precedente – pe lângă Nicolae și Cascatău, și-au anunțat prezența atât pilotul anului 2020 Cristian Berindea, cât și deținătorul curent al titlului, Victor Taraș. Primele vești legate de organizarea viitorului sezon al Racing League Romania (de care nu ne mai desparte mult timp) vor fi dezvăluite comunității chiar în timpul acestui stream.

Despre BMW M4 GT4

Primul model BMW omologat pentru categoria GT4 a apărut pe circuite în 2018, reușind o primă victorie în seria europeană chiar în mâinile unui pilot român. Răzvan Umbrărescu, secondat de italianul Gabriele Piana, a câștigat pe traseul de la Misano. Cei doi s-au mai clasat pe podium de alte trei ori, iar M4 GT4 a triumfat în patru din cele 12 etape. Anul următor le-a adus și titlul european la categoria de top (Silver) prin Simon Knap și Alec Udell (MDM Motorsport), iar în 2020 BMW a fost mașina care a dat campionul în puternicele serii naționale din Franța (FFSA GT) și Germania (ADAC GT).

Două sezoane în parteneriat cu BMW România

Racing League Romania a venit în întâmpinarea comunității de sim racing cu două sezoane regulate în decursul anului calendaristic 2020, precum și curse variate în perioada dintre campanii (Race of Champions, Kinder Challenge 1 iunie, All-Star Race). Întrecerile au fost difuzate în direct pe pagina de Facebook BMW Romania și continuă să poată fi urmărite pe micile ecrane pe Telekom Sport.

Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania

Racing League Romania

 

Alexandru Șiclovan este jurnalist și antreprenor în domeniul sporturilor cu motor, promotor al sim racingului românesc și fondator al echipei West Competition Racing, campioană națională de anduranță în divizia turismelor.

Radical Cup: George Cațan, învingător de la primul start

Dacă la MotoRC grila clasei regină arată mai bine decât anul trecut iar în Romanian Endurance Series asistăm la o creștere continuă a efectivelor de turisme, Radical Cup și-a început al treilea an cu tot atâtea mașini precum debuta conceptul, în 2021. În schimb, a punctat la capitolul competitivitate, cu manșe strânse la categoriile PRO 1500 și SR1 Cup.

Citește articol »

MotoRC: Ceasul al 12-lea, vremea primei victorii pentru Marian Pivniceru

Numărul 12 era considerat de mulți un viitor învingător în cursele MotoRC. Al șaptelea sezon al competiției a adus și confirmarea pentru Marian Pivniceru, cel mai recent nume care se adaugă pe lista câștigătorilor de la clasa regină. Înaintea sa, 33 de curse au fost împărțite de doar 7 piloți: Cătălin Cazacu, Bogdan Vrăjitoru, George Cațan, Martin Choy, Vlad Neaga, Ionuț Mistode și Milen Georgiev.

Citește articol »

Sim Racing: Sebastian Apostol și West Competition Racing primesc nominalizarea BMW Motorsport în cadrul SRO eSports 2023

Locul al cincilea la categoria Silver în campania de debut desfășurată în 2022 și o serie de alte performanțe notabile au determinat BMW Motorsport să numească un pilot român dintr-o echipă românească pentru campania din seria europeană de sprint GT World Challenge, disputată în mediul de simulare Assetto Corsa Competizione. Sebastian Apostol va concura împotriva celor mai buni sim raceri din lume la Monza, Paul Ricard, Spa-Francorchamps, Nurburgring și Barcelona.

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.