Racing League Romania powered by BMW: Dezvoltarea platformelor de simulare, în centrul atenției la ultimul Gaming Marathon al anului

Racing League Romania
Adaptarea colectivului de organizare al Racing League Romania la reflectarea națională a trendurilor globale din sim racing este ilustrată în cadrul ultimului eveniment din 2020: un nou server a fost configurat pentru a permite această primă reuniune oficială a ligii în Assetto Corsa Competizione.

Fidelul soldat Assetto Corsa a ajuns la vârsta pensionării, după șase campanii în liga-fanion de sim racing a României, la aproape șase ani de la lansarea produsului Kunos Simulazioni. Dezvoltarea produsului s-a încheiat în momentul lansării succesorului, Assetto Corsa Competizione, în luna mai 2019, însă popularitatea și accesibilitatea produsului mainstream a făcut ca seriile naționale să-și calculeze judicios momentul tranziției, cu atât mai mult cu cât noua platformă a suferit de anumite ”boli ale copilăriei”.

2020 a adus însă tot mai multe streamuri cu miză în ACC, în virtutea asocierii cu Stephane Ratel Organisation, care s-a aliniat trendului internațional de oglindire a competițiilor reale în plan virtual. Astfel, seriile de top ale GT-urilor europene și americane, GT World Challenge, au primit un echivalent în universul sim racing, sub umbrela SRO eSports. Totodată, BMW Motorsport SIM Racing a anunțat în cadrul galei de final de an deschiderea către Assetto Corsa Competizione, acolo unde vor fi lunar etape dintr-o competiție oficială de time attack cu modelul M4 GT4.

Racing League Romania

Sute de ore și zeci de gigabytes de date au fost baza transpunerii cât mai fidele a challenger-ului de pe circuitele reale în platformele de simulare, ACC fiind unicul mediu în care se regăsesc în momentul de față toate modelele de categorie GT3 sau GT4 omologate de către FIA. Această varietate va fi evidențiată pentru prima oară într-un cadru oficial în România duminică, 13 decembrie, cu începere de la ora 20:00.

Protagoniștii RLR vor concura în cea mai lungă provocare a anului, timp de 90 de minute, într-o oglindire a cursei reale din cadrul Intercontinental GT Challenge ce se va disputa pe același traseu sudafrican de la Kyalami cu o zi înainte. În viața reală, echipajele Walkenhorst Motorsport cu sprijin oficial din partea uzinei se vor lupta timp de 9 ore pentru victorie și pentru titlul piloților în IGTC, iar în Racing League Romania sunt destui sim raceri de top care au optat pentru M6 GT3 sau M4 GT4 chiar și în cadrul unei etape cu toate opțiunile pe masă.

Racing League Romania

Din punct de vedere vizual, platforma Assetto Corsa Competizione permite spectaculoasa tranziție zi-noapte, iar pasionații vor avea ocazia să urmărească o cursă ce va începe și se va termina exact precum cea din realitate, însă pe simulator timpul se va scurge de șase ori mai repede. Echipa tehnică formată din Andrei Costea și Victor Nicolae a configurat un server Unix dedicat, din punct de vedere administrativ Lucian Chirvase a centralizat înscrierile și opțiunile concurenților, iar Alexandru Șiclovan va fi gazda transmisiunii directe.

În paralel, perspectiva onboard a campionului din Supercar Challenge, Alex Cascatău, va fi disponibilă la debutul său ca streamer în cadrul unui Gaming Marathon. Nu vor lipsi de la această cursă niciunul dintre campionii sezoanelor precedente – pe lângă Nicolae și Cascatău, și-au anunțat prezența atât pilotul anului 2020 Cristian Berindea, cât și deținătorul curent al titlului, Victor Taraș. Primele vești legate de organizarea viitorului sezon al Racing League Romania (de care nu ne mai desparte mult timp) vor fi dezvăluite comunității chiar în timpul acestui stream.

Despre BMW M4 GT4

Primul model BMW omologat pentru categoria GT4 a apărut pe circuite în 2018, reușind o primă victorie în seria europeană chiar în mâinile unui pilot român. Răzvan Umbrărescu, secondat de italianul Gabriele Piana, a câștigat pe traseul de la Misano. Cei doi s-au mai clasat pe podium de alte trei ori, iar M4 GT4 a triumfat în patru din cele 12 etape. Anul următor le-a adus și titlul european la categoria de top (Silver) prin Simon Knap și Alec Udell (MDM Motorsport), iar în 2020 BMW a fost mașina care a dat campionul în puternicele serii naționale din Franța (FFSA GT) și Germania (ADAC GT).

Două sezoane în parteneriat cu BMW România

Racing League Romania a venit în întâmpinarea comunității de sim racing cu două sezoane regulate în decursul anului calendaristic 2020, precum și curse variate în perioada dintre campanii (Race of Champions, Kinder Challenge 1 iunie, All-Star Race). Întrecerile au fost difuzate în direct pe pagina de Facebook BMW Romania și continuă să poată fi urmărite pe micile ecrane pe Telekom Sport.

Profilurile protagoniștilor din RLR, precum și clasamentele actualizate și toate informațiile complementare despre competiția virtuală sunt disponibile în secțiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bit.ly/BMW_eSports.

Mai multe despre Racing League Romania: facebook.com/Racingleague.Romania.

Pagina de Facebook BMW Romania: facebook.com/BMW.Romania

Racing League Romania

 

Jurnalist și antreprenor în domeniul sporturilor cu motor, promotor al campionatului virtual Racing League Romania și fondator al echipei West Competition Racing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
De același autor
Racing League Romania - Aqirys Racing

Racing League Romania BMW GT Challenge: Rivalitate sportivă și distracție la un alt nivel în Assetto Corsa Competizione

Scena curselor virtuale deja turează motoarele în 2021, iar Racing League Romania răspunde cerințelor odată cu tranziția la o platformă de ultimă generație, dezvoltată în colaborare cu cel mai mare organizator de competiții GT din lume. BMW România se alătură RLR pentru al treilea sezon consecutiv și oferă cel mai spectaculos premiu din universul autohton de sim racing.

BMW Sim Racing

Retrospectiva BMW Motorsport SIM Racing în 2020 – un prim sezon cu multă acţiune, inclusiv “made in Romania”

Sezonul 2020 a fost primul în care BMW Motorsport a stabilit sim racing ca un pilon independent, egal în programul său de curse. Accentul a fost pus pe cupele monomarcă BMW digitale – BMW SIM 120 Cup şi BMW SIM M2 CS Racing Cup – cu un platou de concurs de top, dar maşinile BMW şi piloţii oficiali BMW s-au bucurat şi de numeroase succese la renumitele evenimente de sim racing din afara acestor cupe. Şi în România fenomenul sim racing a cunoscut o dezvoltare rapidă cu BMW alături.

IMSA Sebring 12h: Finala sezonului se joacă pe ”hard”

Din 1950, întrecerea de 12 ore de la Sebring are loc în martie pe un aerodrom care a dat bombardierele B-17 și B-24 pe elita anduranței auto. 2020 este un an aparte și asta se traduce printr-o nouă premieră: cursa de 12 ore este cea care trage cortina de această dată, cu titluri de decis la categoriille DPi și GTD.

BTCC 2020

BTCC: Cinci pretendenți la titlu în finala de la Brands Hatch

Colin Turkington (BMW) și Ashley Sutton (Subaru) s-au duelat de-a lungul întregului sezon, însă Dan Cammish (Honda), Tom Ingram (Toyota) și Rory Butcher (Ford) păstrează șanse matematice de a deveni campioni ai BTCC în acest an.

DTM: Finalul epocii superturismelor, după 21 de ani

Finala de la Hockenehim este punctul terminus al actualei iterații din Campionatul German de Turisme (DTM). Și cât de impropriu e să mai numești turisme aceste ”pure prototipuri, apropiate la Spa de timpii din Formula 2 sau LMP2”, precum o spune campionul en-titre Rene Rast înaintea ultimelor două manșe ce i-ar putea aduce al treilea titlu în patru ani.

Actualități