Racing League Romania: Egalitate perfectă la cota 2

După cinci etape în care victoriile s-au jucat la diferențe foarte mici, toți adversarii campionilor en-titre au întâmpinat dificultăți în runda olandeză de la Zandvoort. Walk Racing revin astfel la doar patru puncte de liderii din clasamentul general. Cele trei pretendente au fiecare câte două pole-uri și două victorii în actuala campanie!

Victor Nicolae și Andrei Miclea (100% Sport) au semnat al doilea pole position consecutiv în fața colegilor de club Sebastian Apostol și Dragoș Simion (Adevărul Auto), în pofida efortului depus în paralel pentru calificarea în seria de anduranță Intercontinental GT Challenge din cadrul SRO eSports. Oboseala acumulată nu avea să fie factorul crucial, fiind compensată de motivația luptei pentru titlul RLR BMW GT Challenge.

Victor Nicolae și-a păstrat prima poziție la start, însă în oglinzile retrovizoare nu se mai afla cealaltă mașină a FC Rapid 1923 eSports, deoarece Victor Taraș (Walk Racing) îl devansase pe Dragoș Simion. Încă de la stingerea semafoarelor a fost scos din calculele pentru victorie echipajul Aqirys Racing, Cristian Berindea fiind sancționat cu drive through pentru poziția sa prea avansată în formația de start. Ulterior, acesta a recuperat loc după loc prin pluton și a semnat cel mai rapid tur al cursei, ritmul său foarte solid fiind doar un catalizator al regretelor pentru eroarea comisă.

Pe o ploaie care nu a încetat nicio clipă, Nicolae nu a resimțit presiunea lui Taraș, cei doi reușind desprinderea de urmăritori. Simion a demonstrat o capacitate remarcabilă de rezistență la efort, în condițiile în care a concurat într-o stare de sănătate precară. Compania sa în prima oră de cursă a fost Andrei Pașa (Raven Speed Racing), care a pus bazele unei prime victorii la categoria Pro-Am pe care coechipierul Rareș Oprea a asigurat-o la finele celor 120 de minute.

Cu Aqirys Racing penalizați și Adevărul Auto într-un scenariu de limitare a daunelor, pentru Walk Racing rămânea doar o piedică în calea succesului. Lovitura de teatru a venit în momentul opririlor la standuri, când liderul cursei a parcat mașina 100% Sport și nu a avut cine să o preia de vreme ce Andrei Miclea se confrunta cu o pană de internet. Astfel, Mihai Șuțeanu a sprintat neabătut către victorie, în timp ce Sebastian Apostol a controlat ecartul ce-l separa de Alex Cascatău pentru a rămâne în fruntea clasamentului general cu un avans de patru puncte.

Categoria Am le-a revenit pentru a patra oară din șase tentative lui Ciprian Dăscălescu și Vasi Grama (VSG Racing), care ar putea încheia socotelile pentru titlu încă din runda următoare, ce va avea loc la Misano. În schimb, clasamentul licențiaților suferă o nouă răsturnare, Simion și Suțeanu fiind acum la egalitate de puncte și detronându-l pe fostul lider, Victor Nicolae.

Nxtgen World Tour – Victor Nicolae urcă pe locul secund

Etapa a cincea a seriei internaționale Nxtgen World Tour a avut loc la Snetterton, unde Victor Nicolae a reușit una dintre cele mai frumoase depășiri din sezon, reușind să preia conducerea de la britanicul Luke Whitehead, component al echipei de eSports a fostului pilot de Formula 1 Romain Grosjean. Clasat al doilea la finalul celor 90 de minute, Nicolae și-a sporit șansele la titlu. O săptămână mai târziu, runda disputată pe Mount Panorama i-a adus un loc patru.

Profitând de cursa dificilă a fostului lider din clasamentul general, pilotul West Competition Racing a urcat o poziție în ierarhie, aflându-se în prezent doar în urma lui Oleg Zholobov (SMP eSports). Calendarul mai programează rundele de pe Hungaroring (29 martie) și Misano (5 aprilie), unde Sebastian Apostol și Dragoș Simion vor viza podiumul și vor susține ofensiva lui Victor Nicolae. Toți cei trei piloți români se îndreaptă către clasări în Top 10 în ierarhia finală a sezonului.

Coach Dave 1000 – două echipaje românești calificate

După o primă aventură a selecționatei naționale în cadrul SimGrid Endurance Cup (octombrie 2021-februarie 2022), interesul a crescut pentru întrecerile de anduranță de 6 ore. Puternica serie este redenumită pe fondul parteneriatului cu organizația pilotului sudafrican David Perel (Rinaldi Racing). West Competition Racing a înscris două triplete în calificările disputate la Monza și Barcelona, ambele modele BMW M4 GT3 reușind timpi ce garantează prezența în prima divizie valorică (Pro).

Pentru Victor Nicolae, Dragoș Simion și Andrei Miclea obiectivul este să depășească etalonul românesc din stagiunea precedentă, în timp ce Sebastian Apostol va acționa în rolul de mentor pentru Cătălin Tufeanu și Andrei Pașa, care intră într-o arenă foarte valoroasă chiar de la prima lor experiență internațională full season. Printre adversari se numără cele mai importante echipe din mediul Assetto Corsa Competizione: Veloce, R8G, Yas Heat, Williams eSports, GTWR, SMP eSports.

Clasamente

Clasament general

 1. Adevărul Auto (Apostol/Simion) 113
 2. Walk Racing (Șuțeanu/Taraș/Moldovan) 109
 3. 100% Sport (Nicolae/Miclea) 94
 4. Aqirys Racing (Berindea/Cascatău) 74
 5. VSG Racing (Grama/Dăscălescu) 42

Cluburi

 1. FC Rapid 1923 eSports (Nicolae/Apostol/Simion/Miclea) 207
 2. Alex Cascatău Digital Motorsport (Berindea/Cascatău/Honțaru/Belașcu/Bușilă) 115
 3. Walk Racing eSports (Șuțeanu/Taraș/Moldovan/Dranca/Neg) 111

PRO-AM

 1. Textar eSports (Honțaru/Belașcu/Bușilă) 130
 2. RavenSpeed Racing (Oprea/Pașa/Serghe) 106
 3. Racelogic (Mihai/Feher) 96

AM

 1. VSG Racing (Grama/Dăscălescu) 136
 2. ROED Racing (Zaharia/Pahonțu) 74
 3. ASF (Nechita/Dumitrache) 56

Licențiați

 1. Dragoș Simion 113
 2. Mihai Șuțeanu 113
 3. Victor Nicolae 98
Jurnalist și antreprenor în domeniul sporturilor cu motor, promotor al campionatului virtual Racing League Romania și fondator al echipei West Competition Racing, campioană națională de anduranță în divizia turismelor.

Racing League Romania: Rocadă semnificativă la vârful ierarhiei

O cursă perfectă pentru Walk Racing, coroborată cu penalizările încasate de echipajul Adevărul Auto, a reconfigurat ordinea din clasamentul general. VSG Racing și-a trecut în cont titlul categoriei Am cu două etape înaintea finalului de sezon, iar echipajele ce au reprezentat RLR în cel de-al doilea weekend al Romanian Endurance Series au consolidat poziția de lider a echipei.

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.