Dragoș Simion, marele câștigător al Logitech G Challenge România

Finala națională a avut loc la Kyalami, unde Dragoș Simion a etalat o defensivă de top pentru a-i ține în spate pe colegii de club.

Peste o sută de sim raceri români s-au înscris la prima ediție a selecției naționale Logitech G Challenge. Odată cu tranziția acestei competiții către mediul de simulare Assetto Corsa Competizione, unul foarte familiar pentru actorii din sezoanele regulate ale Racing League Romania, exista garanția că numele consacrate vor intra în bătălie. Fazele de time trial din august și septembrie au fost urmate de curse de calificare, în care au mers mai departe 30 din 60 de concurenți. Ulterior, în semifinale, Victor Nicolae (West Competition Racing) s-a anunțat ca mare favorit, dominând ambele manșe pe o grilă cu modele identice McLaren 720S GT3.

Finala mondială a fost condiționată de contextul sanitar global. Deplasările către Las Vegas au fost înlocuite cu un fond de premiere și mai consistent, fapt ce a determinat creșterea mizeri și la marea reuniune din România. Câștigătorul urma să încaseze un premiu de 1000 de dolari, iar toți cei trei ocupanți ai podiumului aveau recompense garantate de partenerul principal, Logitech. Ziua decisivă a început pe ploaie, cu o sesiune de calificări în care Dragoș Simion a stabilit cel mai rapid tur în fața lui Victor Nicolae. Cei doi au fost inseparabili de-a lungul cursei de calificare de 10 minute, în care liderul a respins toate tentativele de depășire. Încă de la start, lucrurile s-au complicat pentru Cristian Berindea, care a fost implicat într-un incident cu Sebastian Apostol. La rândul său, Apostol a fost surclasat de Alex Cascatău.

În cursa principală s-au schimbat condițiile meteo, de această dată traseul sudafrican de la Kyalami fiind perfect uscat. Un grup de patru piloți s-a desprins în frunte, Simion fiind pus sub presiune pe rând de Nicolae, Apostol și Cascatău. Cine a greșit cel mai puțin a avut până la urmă câștig de cauză, lupta arătând tot ce are mai bun sim racingul românesc la ora actuală. Pe final, un incident de cursă între Cascatău și Nicolae i-a scos pe aceștia din calcule și i-a permis lui Simion să se relaxeze în drum spre victorie, de vreme ce avansul față de Apostol era liniștitor. Bogdan Mutu a completat podiumul după o evoluție foarte solidă.

Pentru Simion urmează confruntarea wildcard-urilor din regiunea EMEA (8 ianuarie), în care trebuie să se claseze în primii 3 din 16 pentru a accede în marea finală ce va avea loc în weekendul următor. Fiecare finalist va încasa câte 1000 de dolari, iar învingătorul va avea ocazia de a vizita uzina echipei de Formula 1 McLaren, unde-l va cunoaște pe pilotul britanic Lando Norris, și el un mare pasionat de sim racing.

Clasament final – Logitech G Challenge România

 1. Dragoș Simion (West Competition Racing)
 2. Sebastian Apostol (West Competition Racing)
 3. Bogdan Mutu (Sibiu Racing Team)
 4. Alex Cascatău (West Competition Racing)
 5. Cătălin Tufeanu (Hetmos Racing)
 6. Cristian Berindea (Motul eSports)
 7. Cristian Moisescu (West Competition Racing)
 8. Victor Nicolae (West Competition Racing)
 9. Rareș Oprea (Hetmos Racing)
 10. Alex Poamă (AK Motorsport)
 11. Mihai Neg (WR4FUN)
Jurnalist și antreprenor în domeniul sporturilor cu motor, promotor al campionatului virtual Racing League Romania și fondator al echipei West Competition Racing, campioană națională de anduranță în divizia turismelor.

Racing League Romania: Rocadă semnificativă la vârful ierarhiei

O cursă perfectă pentru Walk Racing, coroborată cu penalizările încasate de echipajul Adevărul Auto, a reconfigurat ordinea din clasamentul general. VSG Racing și-a trecut în cont titlul categoriei Am cu două etape înaintea finalului de sezon, iar echipajele ce au reprezentat RLR în cel de-al doilea weekend al Romanian Endurance Series au consolidat poziția de lider a echipei.

Citește articol »

Racing League Romania: Egalitate perfectă la cota 2

După cinci etape în care victoriile s-au jucat la diferențe foarte mici, toți adversarii campionilor en-titre au întâmpinat dificultăți în runda olandeză de la Zandvoort. Walk Racing revin astfel la doar patru puncte de liderii din clasamentul general. Cele trei pretendente au fiecare câte două pole-uri și două victorii în actuala campanie!

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.