Caravana internaţională BMW SIM Racing aduce o nouă competiție virtuală la Bucureşti

Implicarea BMW Group în sim racing a luat amploare în ultimii ani cu un program competiţional de amploare, devenit o parte importantă din programul oficial de motorsport al mărcii. Şi în România, BMW este deja partener de tradiţie al principalului campionat de sim racing – Racing League Romania. Acum, Bucureşti va fi o oprire în caravana internaţională COME CLOSER. WE DON`T BYTE, cu finala programată pentru 23-24 octombrie la Salzburg.

Implicarea BMW în proiecte de sim racing a luat o anvergură considerabilă în ultimul an. Aceasta include implicarea piloţilor de uzină în proiecte de sim racing, dezvoltarea mai multor cupe internaţionale BMW, dar şi colaborări cu dezvoltatori hardware, aşa cum este volanul special dezvoltat împreună cu Fanatec. Acesta poate fi folosit atât pe un rig de sim racing, cât şi pe cel mai avansat automobil de curse BMW al momentului – BMW M4 GT3.

BMW a dezvoltat o tradiţie bogată şi în România, ca partener al Racing League România, cel mai important campionat din domeniu, colaborare care a ajuns deja la al patrulea sezon.

Acum, BMW vine cu o propunere pentru toţi cei care doresc să descopere fenomenul SIM Racing. Caravana BMW VIRTUAL vs. REALITY TOUR se opreşte la Bucureşti în perioada 10-12 septembrie cu două rig-uri de sim racing Fanatec, unul din cei mai puternici de furnizori de hardware din domeniu.

Cei interesaţi se pot înscrie la o experienţă de pilotaj pe platforma rFactor2, pilotând BMW M2 CS. Piloţii din campionatul Racing League România, cei mai buni sim racers la nivel naţional, vor fi alături de eveniment, împărtăşind din experienţele proprii şi oferind sfaturi de pilotaj. Primii doi cei mai rapizi participanţi primesc câte o invitaţie la finala internaţională a caravnei, organizată pe 23 şi 24 octombrie la Salzburg (Austria). Aceştia vor reprezenta România, alături de cei mai buni piloţi Racing League România din sezonul care tocmai s-a încheiat. La Salzburg, invitat special este pilotul oficial Phlipp Eng, cu experienţă în DTM şi în curse precum 24h Le Mans sau Nürburgring.

Pentru a participa la sesiunea de la Bucureşti, cei interesaţi se pot înscrie completând un formular on-line pe pagina https://emt.bmw-cseu.com/sim-racing-romania?partner=AqGZtYw6FU

Finala BMW VIRTUAL vs. REALITY TOUR de la Salzburg va fi prezentată şi în deschiderea Bucharest Gaming Week. În cadrul aceluiaşi eveniment va fi organizată o cursă din noul sezon Racing League România, dar şi o prezentare excepţională, în premieră, a volanului Fanatec dezvoltat împreună cu BMW şi compatibil cu BMW M4 GT3.

Alexandru Șiclovan este jurnalist și antreprenor în domeniul sporturilor cu motor, promotor al sim racingului românesc și fondator al echipei West Competition Racing, campioană națională de anduranță în divizia turismelor.

Radical Cup: George Cațan, învingător de la primul start

Dacă la MotoRC grila clasei regină arată mai bine decât anul trecut iar în Romanian Endurance Series asistăm la o creștere continuă a efectivelor de turisme, Radical Cup și-a început al treilea an cu tot atâtea mașini precum debuta conceptul, în 2021. În schimb, a punctat la capitolul competitivitate, cu manșe strânse la categoriile PRO 1500 și SR1 Cup.

Citește articol »

MotoRC: Ceasul al 12-lea, vremea primei victorii pentru Marian Pivniceru

Numărul 12 era considerat de mulți un viitor învingător în cursele MotoRC. Al șaptelea sezon al competiției a adus și confirmarea pentru Marian Pivniceru, cel mai recent nume care se adaugă pe lista câștigătorilor de la clasa regină. Înaintea sa, 33 de curse au fost împărțite de doar 7 piloți: Cătălin Cazacu, Bogdan Vrăjitoru, George Cațan, Martin Choy, Vlad Neaga, Ionuț Mistode și Milen Georgiev.

Citește articol »

Sim Racing: Sebastian Apostol și West Competition Racing primesc nominalizarea BMW Motorsport în cadrul SRO eSports 2023

Locul al cincilea la categoria Silver în campania de debut desfășurată în 2022 și o serie de alte performanțe notabile au determinat BMW Motorsport să numească un pilot român dintr-o echipă românească pentru campania din seria europeană de sprint GT World Challenge, disputată în mediul de simulare Assetto Corsa Competizione. Sebastian Apostol va concura împotriva celor mai buni sim raceri din lume la Monza, Paul Ricard, Spa-Francorchamps, Nurburgring și Barcelona.

Citește articol »

Presiunile din IMSA: Câștigătorul de la Daytona le-a depășit, iar constructorii de la GTD le-au aplicat cu succes pe ceafa organizatorilor

International Motorsports Association (IMSA) este organizația care guvernează, de peste o jumătate de veac, cel mai important campionat de anduranță cu mașini sport (prototipuri, dar și GT-uri) din America de Nord. Sub titulatura actuală, IMSA Weathertech Sportscar Championship, seria a trecut printr-o schimbare la față odată cu restructurarea categoriilor și apariția noului grup de prototipuri. Dar mai multe scandaluri recente te fac să-ți pui întrebarea: este acesta doar un castel de nisip spre care se apropie valul necruțător?

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.