Test Drive Seat Leon X-Perience 2.0 TDI DSG 4Drive

Evit pe cât posibil să dau verdicte despre design, dar consider că Leon X-Perience este, poate, cel mai simpatic model compact „vaccinat” cu esență de crossover.

Leon X-Perience nu putea fi acuzat de lipsa carismei de la debut, dar pe traseu a primit un facelift discret, unul care îl apropie de Ateca.

Vorbim despre un interior corect din punct de vedere al materialelor și asamblării pentru un model compact. Poziția la volan este joasă, plăcută, sportivă, ajutată și de scaune bine profilate și cu toate acestea garda la sol vă oferă o altă perspectivă în trafic.

O planșă de bord extinsă care, pe undeva, completează bine masivitatea exteriorului.

Totuși Leon X-Perience ar avea nevoie de ceva mai multă culoare la interior, lucru care am sperat că se va evapora odată cu facelift-ul. Din punct de vedere ergonomic, cel de la volan nu prea are de ce să se plângă. Consola centrală, aerisită, are o zonă mediană unde sunt plasate comenzile pentru sistemul de climatizare.

Partea superioară a consolei centrale este ocupată de ecranul tactil al sistemului infotainment, încadrat de gurile centrale asimetrice de ventilație. Volanul are priză bună, comenzi simple care permit o navigare intuitivă prin meniul computerului de bord, plus niște padele, în spate, care permit schimbarea manuală a treptelor.

Marea noutate la interior este optarea pentru o frână de staționare acționată electric și nu prin clasicul levier. Propulsorul diesel de 2,0 litri este o mică uzină de forță, singurul reproș care îi poate fi adus este referitor la timbru.

Cutia DSG se mișcă impecabil când vine vorba de schimbat treptele, totuși softul care o guvernează este ușor leneș pe modul „Normal”.
Răspunsul la accelerații ceva mai puternice este uneori dezarmant de inofensiv.

Dacă vrei să efectuezi o depășire sau să profiți de un „cedează trecerea” va trebui fie să îți alegi singur treapta de viteză pentru un răspuns decent, fie să îngropi pedala de accelerație sau să selectezi modul Sport. Și nu prea ai chef tot timpul să stai la vânătoare de butoane, setări, trepte, ci vrei să profiți relaxat de cei 184 CP și 380 Nm fără a face motorul să urle.

Iar electronica nu poate fi decuplată total, asta dacă aveți chef de joacă pe zăpadă sau vreun drum de macadam. În mare parte a timpului sistemul 4Drive este o tracțiune față, ceea ce nu este un lucru rău. Abia când sesizează ruperi de aderență sau o încărcare a mașinii trimite automat până la 50% din cuplu spre puntea spate.

Dinamic, Leon X-Perience este o mașină plăcută care îl incită pe cel de la volan. Ai fi tentat să crezi că vei descoperi la volan ceva ruliu, ceva tangaj… nici vorbă. Suspensia controlează foarte bine volumele mașinii.

Chiar și când este provocat, mașina se simte compactă, unitară, cu un comportament predictibil, fără surprize în reacție. Trecem la plusuri și sistemul de frânare și dozarea din pedală. Etajarea cutiei, chiar dacă are șase trepte, permite un rulaj la 130 km/h la un regim de 2.200 rpm și un consum de 6-6,2 litri.

Leon X-Perience este un model prietenos cu bagajele și se laudă cu un portbagaj de 587 litri, volum care poate ajunge la 687 litri dacă este coborât planșeul portbagajului. Dacă se pliază bancheta spate, aveți 1.470 litri la dispoziție. Apropo de bancheta spate, are spațiu din belșug , atât la nivelul picioarelor cât și la cap. Singura problemă a lui Leon X-Perience ar fi chiar versiunea Leon ST. La același nivel de echipare, aceeași motorizare și cutie, versiunea ST este mai ieftina.

Fișă tehnică – Seat Leon X-Perience 2.0 TDI DSG 4Drive

Motor – turbo diesel, L4, 1.968 cmc, 184 CP@3.500-4.000 rpm, 380 Nm@1.750-3.000 rpm. Transmisie – cutie automată cu dublu ambreiaj 6 trepte trepte, tracțiune integrală permanentă, Performanțe – 224 km/h v. max, 0-100 km/h în 7,1 secunde, Portbagaj – 587 litri, Rezervor – 55 litri, Dimensiuni – L/l/h (mm) 4.543/ 1.816/ 1.481, ampatament – 2.630, Consum mediu declarat – 5,4 litri/ 100 km, Consum mediu în test – 8,2 litri/ 100 km, Preț de bază – 28.572 euro, Preț model testat – 32.915 euro

Imortalizat de Mihai Dăscălescu
Redactor șef Adevărul Auto Debut în presă în 2001 la MotoLife. Din 2003 au urmat 9 ani și jumătate de presă auto la ProMotor. Contribuții editoriale: Autobis, Cavaleria.ro, România Liberă, Viteze.ro, 4×4 Adventure, Anuarul Auto Ziarul Financiar, Catalogul Racing Wheels, Adevărul Weekend.

Radical Cup: George Cațan, învingător de la primul start

Dacă la MotoRC grila clasei regină arată mai bine decât anul trecut iar în Romanian Endurance Series asistăm la o creștere continuă a efectivelor de turisme, Radical Cup și-a început al treilea an cu tot atâtea mașini precum debuta conceptul, în 2021. În schimb, a punctat la capitolul competitivitate, cu manșe strânse la categoriile PRO 1500 și SR1 Cup.

Citește articol »

MotoRC: Ceasul al 12-lea, vremea primei victorii pentru Marian Pivniceru

Numărul 12 era considerat de mulți un viitor învingător în cursele MotoRC. Al șaptelea sezon al competiției a adus și confirmarea pentru Marian Pivniceru, cel mai recent nume care se adaugă pe lista câștigătorilor de la clasa regină. Înaintea sa, 33 de curse au fost împărțite de doar 7 piloți: Cătălin Cazacu, Bogdan Vrăjitoru, George Cațan, Martin Choy, Vlad Neaga, Ionuț Mistode și Milen Georgiev.

Citește articol »

Sim Racing: Sebastian Apostol și West Competition Racing primesc nominalizarea BMW Motorsport în cadrul SRO eSports 2023

Locul al cincilea la categoria Silver în campania de debut desfășurată în 2022 și o serie de alte performanțe notabile au determinat BMW Motorsport să numească un pilot român dintr-o echipă românească pentru campania din seria europeană de sprint GT World Challenge, disputată în mediul de simulare Assetto Corsa Competizione. Sebastian Apostol va concura împotriva celor mai buni sim raceri din lume la Monza, Paul Ricard, Spa-Francorchamps, Nurburgring și Barcelona.

Citește articol »

Presiunile din IMSA: Câștigătorul de la Daytona le-a depășit, iar constructorii de la GTD le-au aplicat cu succes pe ceafa organizatorilor

International Motorsports Association (IMSA) este organizația care guvernează, de peste o jumătate de veac, cel mai important campionat de anduranță cu mașini sport (prototipuri, dar și GT-uri) din America de Nord. Sub titulatura actuală, IMSA Weathertech Sportscar Championship, seria a trecut printr-o schimbare la față odată cu restructurarea categoriilor și apariția noului grup de prototipuri. Dar mai multe scandaluri recente te fac să-ți pui întrebarea: este acesta doar un castel de nisip spre care se apropie valul necruțător?

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.