Test Drive Opel Crossland X 1.2 Turbo Innovation

Este unul din primele produse ale germanilor care au parfum francez. Vorbim puțin despre Opel Crossland X, un SUV de clasă mică.

Când știi că Opel are în gamă un model care se numește Mokka, care este oferit chiar în două declinări vizuale… de ce încă un model în această zonă? În primul rând Opel, odată cu trecerea în curtea PSA își reorganizează gama de modele. În altă ordine de idei… de ce nu?

Opel Crossland X este construit pe o versiune modificată a platformei PF1 a grupului PSA. Adică este oarecum rudă cu Peugeot 2008 și noul Citroen C3 Aircross.

Da este un SUV/ crossover de clasă mică, un model care este oferit exclusiv cu tracțiune față. Este un model cu atuuri urbane, vorbim despre un urban autohton. O gardă la sol tolerantă cu eventualele borduri, gropi, scurtături pentru evitat ambuteiajele. Suspensia are un plus de rigiditate pentru a controla ruliul, firesc pentru un model dezvoltat preponderent pe verticală. Parcă suspensia este o idee cam zgomotoasă.

Propulsorul 1.2 turbo pune pe masă 110 CP la 5.500 rpm și 205 Nm la 1.500 rpm. Puterea ajunge la puntea față prin intermediul unei cutii automate cu 6 trepte. Un pachet onest, iar o tușă romantică este grila tip ”J” a cutiei de viteze. În mediul urban, în funcție de stilul de condus și aglomerație poți obține un consum între 8,5 și 10,5 litri.

La drum lung, Opel Crossland X este mai amabil, poate coboră și sub 6 litri. Noi recomandăm acest pachet, cel cu propulsor 1.2 Turbo pentru cei care nu au de atacat zilnic un urban sufocant. Iar motorul transmite ceva vibrații la interior.

Cel mai acut am resimțit o ușoară nervozitate a punții față la impulsuri în volan, mașina este dornică să schimbe direcția de mers, ai nevoie de o mică perioadă de acomodare cu dozarea mișcărilor volanului. Un habitaclu amabil, iar dacă sunteți atenți la configurare îl puteți transforma într-un loc extrem de plăcut.

Opel Crossland X 1.2 Turbo Innovation

Motor – turbo, L3, 1.199 cmc, 110 CP@ 5.500 rpm, 205 Nm@1.500 rpm. / Transmisie – cutie automată 5 trepte, tracțiune față / Performanțe – 188 km/h v. max, 0-100 km/h în 10,6 secunde / Portbagaj – 410 litri / Rezervor – 45 litri / Dimensiuni – L/l/h (mm) 4.212/ 1.765/ 1.605, ampatament – 2.604/ Consum mediu declarat – 4,9 litri/ 100 km / Consum în test – 7,8 litri/ 100 km / Preț de bază– 12.920 euro cu TVA inclus

Imortalizat de Mihai Dăscălescu
Redactor șef Adevărul Auto Debut în presă în 2001 la MotoLife. Din 2003 au urmat 9 ani și jumătate de presă auto la ProMotor. Contribuții editoriale: Autobis, Cavaleria.ro, România Liberă, Viteze.ro, 4×4 Adventure, Anuarul Auto Ziarul Financiar, Catalogul Racing Wheels, Adevărul Weekend.

Radical Cup: George Cațan, învingător de la primul start

Dacă la MotoRC grila clasei regină arată mai bine decât anul trecut iar în Romanian Endurance Series asistăm la o creștere continuă a efectivelor de turisme, Radical Cup și-a început al treilea an cu tot atâtea mașini precum debuta conceptul, în 2021. În schimb, a punctat la capitolul competitivitate, cu manșe strânse la categoriile PRO 1500 și SR1 Cup.

Citește articol »

MotoRC: Ceasul al 12-lea, vremea primei victorii pentru Marian Pivniceru

Numărul 12 era considerat de mulți un viitor învingător în cursele MotoRC. Al șaptelea sezon al competiției a adus și confirmarea pentru Marian Pivniceru, cel mai recent nume care se adaugă pe lista câștigătorilor de la clasa regină. Înaintea sa, 33 de curse au fost împărțite de doar 7 piloți: Cătălin Cazacu, Bogdan Vrăjitoru, George Cațan, Martin Choy, Vlad Neaga, Ionuț Mistode și Milen Georgiev.

Citește articol »

Sim Racing: Sebastian Apostol și West Competition Racing primesc nominalizarea BMW Motorsport în cadrul SRO eSports 2023

Locul al cincilea la categoria Silver în campania de debut desfășurată în 2022 și o serie de alte performanțe notabile au determinat BMW Motorsport să numească un pilot român dintr-o echipă românească pentru campania din seria europeană de sprint GT World Challenge, disputată în mediul de simulare Assetto Corsa Competizione. Sebastian Apostol va concura împotriva celor mai buni sim raceri din lume la Monza, Paul Ricard, Spa-Francorchamps, Nurburgring și Barcelona.

Citește articol »

Presiunile din IMSA: Câștigătorul de la Daytona le-a depășit, iar constructorii de la GTD le-au aplicat cu succes pe ceafa organizatorilor

International Motorsports Association (IMSA) este organizația care guvernează, de peste o jumătate de veac, cel mai important campionat de anduranță cu mașini sport (prototipuri, dar și GT-uri) din America de Nord. Sub titulatura actuală, IMSA Weathertech Sportscar Championship, seria a trecut printr-o schimbare la față odată cu restructurarea categoriilor și apariția noului grup de prototipuri. Dar mai multe scandaluri recente te fac să-ți pui întrebarea: este acesta doar un castel de nisip spre care se apropie valul necruțător?

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.