Prima victorie românească în SRO eSports

Seria mondială de anduranță SRO eSports IGTC a adus prima victorie din istorie pentru componenții echipei românești West Competition Racing, aceștia triumfând în cursa de 12 ore de la Bathurst la categoria Silver, cu noul model Ferrari 296 GT3.

Competițiile propuse de SRO eSports reunesc elita scenei de sim racing din mediul Assetto Corsa Competizone. Implicit, acest cadru reprezintă prima prioritate pentru colectivul West Competition Racing în 2023, după debutul entuziasmant de anul trecut. Sebastian Apostol a primit nominalizarea BMW Motorsport pentru seria europeană de sprint, iar în cea intercontinentală de anduranță au fost formate două echipaje care pot emite pretenții.

Anul trecut, debutul West Competition în seria mondială de anduranță SRO eSports IGTC era marcat de un surprinzător loc secund la finele celor 12 ore de la Bathurst. De această dată, echipa a plusat și a învins cu lejeritate prin echipajul format din Tadas Juknevicius (Lituania), Harris Mitropoulos (Grecia) și Zaahir Essa (Africa de Sud), alături de strategul Vangelis Klironomos (Grecia). În urma podiumului care a arătat potrivirea noului model Ferrari 296 GT3 cu traseul de la Antipozi, al doilea echipaj WCR, la bordul unui BMW M4 GT3, s-a clasat pe poziția a cincea, după ce a plecat din pole position la clasă și a condus cursa timp de două ore.

Sebastian Apostol, Victor Nicolae și Marco Jonkers au alternat la comenzile modelului BMW, iar punctele obținute reprezintă o bază potrivită pentru obiectivul pe care și l-au setat în al doilea an: să depășească referința din 2022, când au încheiat campionatul pe 5. Următoarea cursă de anduranță va fi echivalentul virtual al celor 9 ore de la Kyalami, pe 17 iunie.

Clasament

  1. Harris Mitropoulos – Tadas Juknevicius – Zaahir Essa / Ferrari 296 GT3 / West Competition Racing 35p
  2. Valentin Barrier – Jaroslav Honzik – Shaun Arnold / Ferrari 296 GT3 / YAS Heat Esports 30p
  3. Leon Berndt – Tim Pietschmann – Linus Lucassen / Ferrari 296 GT3 / RennWelten eSports Red 25p
  4. Andrea Miatto – Marco Macrì – Mattia Marchi / Lamborghini Huracan GT3 Evo2 / Ratòn Racing Esports By QLASH 21p
  5. Sebastian Apostol – Marco Jonkers – Victor Nicolae/ BMW M4 GT3 / BMW Romania Team West Competition Racing 18p

Alexandru Șiclovan este jurnalist și antreprenor în domeniul sporturilor cu motor, promotor al sim racingului românesc și fondator al echipei West Competition Racing, campioană națională de anduranță în divizia turismelor.

Radical Cup: George Cațan, învingător de la primul start

Dacă la MotoRC grila clasei regină arată mai bine decât anul trecut iar în Romanian Endurance Series asistăm la o creștere continuă a efectivelor de turisme, Radical Cup și-a început al treilea an cu tot atâtea mașini precum debuta conceptul, în 2021. În schimb, a punctat la capitolul competitivitate, cu manșe strânse la categoriile PRO 1500 și SR1 Cup.

Citește articol »

MotoRC: Ceasul al 12-lea, vremea primei victorii pentru Marian Pivniceru

Numărul 12 era considerat de mulți un viitor învingător în cursele MotoRC. Al șaptelea sezon al competiției a adus și confirmarea pentru Marian Pivniceru, cel mai recent nume care se adaugă pe lista câștigătorilor de la clasa regină. Înaintea sa, 33 de curse au fost împărțite de doar 7 piloți: Cătălin Cazacu, Bogdan Vrăjitoru, George Cațan, Martin Choy, Vlad Neaga, Ionuț Mistode și Milen Georgiev.

Citește articol »

Sim Racing: Sebastian Apostol și West Competition Racing primesc nominalizarea BMW Motorsport în cadrul SRO eSports 2023

Locul al cincilea la categoria Silver în campania de debut desfășurată în 2022 și o serie de alte performanțe notabile au determinat BMW Motorsport să numească un pilot român dintr-o echipă românească pentru campania din seria europeană de sprint GT World Challenge, disputată în mediul de simulare Assetto Corsa Competizione. Sebastian Apostol va concura împotriva celor mai buni sim raceri din lume la Monza, Paul Ricard, Spa-Francorchamps, Nurburgring și Barcelona.

Citește articol »

Presiunile din IMSA: Câștigătorul de la Daytona le-a depășit, iar constructorii de la GTD le-au aplicat cu succes pe ceafa organizatorilor

International Motorsports Association (IMSA) este organizația care guvernează, de peste o jumătate de veac, cel mai important campionat de anduranță cu mașini sport (prototipuri, dar și GT-uri) din America de Nord. Sub titulatura actuală, IMSA Weathertech Sportscar Championship, seria a trecut printr-o schimbare la față odată cu restructurarea categoriilor și apariția noului grup de prototipuri. Dar mai multe scandaluri recente te fac să-ți pui întrebarea: este acesta doar un castel de nisip spre care se apropie valul necruțător?

Citește articol »
Actualități

Audi lansează un rival pentru Tesla Model S

Al treilea model din gama e-tron a celor de la Audi interpretează tema unui Grand Turismo cu patru portiere, extrem de elegant, dar spectaculos de rapid. Audi e-tron GT este mezinul gamei și este completat de RS e-tron GT, versiunea de performanță. Iată toate detaliile.